Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

PDC komt vanaf aankomende vrijdag met eigen PDC Home Tour

Het succes van PDC Darts At Home heeft de bestuurders van de PDC op een nieuwe idee gebracht. Na lang vergaderen en bedenken heeft de PDC dinsdagavond bekend gemaakt dat er een Home Tour komt. Lees hier meer.

Vanaf vrijdag 17 april zullen 32 avonden lang live darts te zien zijn op PDCTV, gratis voor iedereen. Elke avond wordt er een poule gevormd met 4 PDC tourkaarthouders. Dit betekent dus ook dat alle tourkaarthouders zich hiervoor kunnen inschrijven. Alles de spelers mee willen doen kijgen startgeld van 500 pond, ondanks dat de speler eerste of laatste wordt in de poule. Als een tourkaarthouder niet kan meedoen zal een andere tourkaarthouder de kans krijgen om twee keer mee te doen en dus ook het dubbele aan startgeld te krijgen. Deze ponden zullen niet aan de Order of Merit worden toegevoegd.

De livestream zal er net als PDC Darts At Home uitzien. Elke speler zal zijn dartbord in beeld moeten brengen, daarnaast zal Dan Dawson de wedstrijden voorzien van commentaar. De 32 winnaars van elke poule zullen zich kwalificeren voor de tweede fase van het toernooi. Hoe dat eruit komt te zien is nog niet bekend.

Barry Hearn vertelt het volgende op PDC.tv: “Het boeit me enorm dat we in deze ongekende tijden, live darts kunnen leveren aan fans. We hebben de afgelopen weken gepland en gekeken naar wat mogelijk is, en ik ben verheugd een concept te kunnen presenteren dat alle tourkaarthouders de kans geeft om deel te nemen. De PDC Home Tour zal voorzien zijn van live sport, het talent en de unieke karakters van onze spelers. Het evenement geeft spelers ook de kans om weer in wedstrijdritme te komen in deze downperiode als voorbereiding op de terugkeer naar de normale tijden, wanneer dat ook mag zijn.”

Woensdag zal bekend worden gemaakt welke spelers we in eerste 4 avonden gaan zien.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *