Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Players Championship

PDC kondigt 8 vloertoernooien aan vooraf World Matchplay

De Super Series 3 zit er pas een aantal dagen op, maar donderdagmiddag heeft de PDC de Super Series 4 en 5 aangekondigd. Lees hier meer.

Tot zover hebben de tourkaarthouders 12 Players Championships gespeeld in Bolton, Milton Keynes en Niedernhausen. Daar komen nu nog twee Super Series bij van vier toernooien.

Super Series 4 zal gespeeld worden van 14 t/m 17 juni in Milton Keynes. Super Series 5 staat gepland van 6 t/m 9 juli in Bolton. Na Players Championship is de cut-off en weten we welke 32 spelers zich zullen plaatsen voor de World Matchplay.

Matthew Porter, algemeen directeur van de PDC is blij met het aankondigen van nog 8 vloertoernooien voordat de World Matchplay van start gaat. Het volgende verteld hij tegenover pdc.tv: “We zijn blij dat we nog acht Players Championship-toernooien aan de kalender voor juni en juli hebben kunnen toevoegen. Met nog twee Super Series hebben de spelers dit jaar twintig Players Championships kunnen spelen om zich te kwalificeren voor de World Matchplay. Met een geplande terugkeer naar de Winter Gardens in Blackpool moet plaatsing voor de World Matchplay een extra stimulans zijn tijdens de komende twee Super Series.”

Ook is de PDC druk bezig met de herstart van Euro Tours, Development Tours en Challenge Tours. “We hebben er vertrouwen dat de Euro Tour-toernooien in de tweede helft van het jaar terugkeren. Daarnaast zijn we bezig met plannen voor de Challenge en Development Tours, zodat ook de spelers op andere niveaus binnen ons systeem kansen krijgen”, aldus Porter.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *