Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

PDC kondigt PDC Summer Series aan, live darts vanaf 8 juli

Het zat er al even aan te komen, maar vanmiddag is bekend geworden dat er vanaf 8 juli weer live gedart gaat worden. Er zullen 5 Players Championships achter elkaar gespeeld worden. Lees hier meer. 

Players Championship 9 t/m 13, oftewel de PDC Summer Series, gaan van start op 8 juli. Elke dag zal er een vloertoernooi gespeeld worden, tot en met 12 juli. De locatie zal de Marshall Arena in Milton Keynes zijn, waar ook verscheidene snookertoernooien zijn en worden gespeeld in de coronatijden. Alle 128 tourkaarthouders kunnen meedoen, al hangt het er vanaf wat de Britse regering beslist over het toelaten van buitenlandse bezoekers. Als er geen buitenlanders mogen komen in het Verenigd Koninkrijk, dan zullen de 5 toernooien non-rankingtoernooien worden.

Barry Hearn is erg blij om dit nieuws bekend te maken: “De afgelopen weken hebben we naar verschillende manieren gekeken om de spelers weer op de been te krijgen om weer toernooien te laten spelen en de fans te laten genieten van de actie. Voorafgaand de Home Tour kwam ik op een driesstappenplan voor het terugkeren van het darten. Eerst darts op afstand, vervolgens darts achter gesloten deuren om uiteindelijk terug te keren naar darts met volle zalen publiek.”

“Ik ben nu erg verheugd om te vertellen dat we nu gaan beginnen met de tweede fase. Hopelijk kunnen we het publiek zo snel mogelijk weer verwelkomen bij onze toernooien. De PDC Summer Series zal voor de spelers en fans een perfecte terugkeer zijn van darts en dit zal de honger wekken naar de World Matchplay.” 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *