Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fallon Sherrock

PDC kondigt Women´s World Matchplay aan

In navolging van de uitbreiding van de Women’s Series heeft de PDC vandaag een tv-toernooi voor vrouwen aangekondigd: de Women’s World Matchplay.

Op 24 Juli, de finaledag van de World Matchplay, zal de eerste editie van de Women’s World Matchplay plaatsvinden. De beste acht vrouwen op de Women’s Series na 12 toernooien plaatsen zich voor het nieuwe toernooi, dat volledig wordt uitgezonden op tv. In één middagsessie worden de kwartfinale, halve finale en finale gespeeld, waarna in de avondsessie de finale van de World Matchplay volgt. Op het uitzenden van de finale van het eenmalige PDC WK voor vrouwen in 2010 na wordt dit het eerste volledige tv-toernooi voor vrouwen bij de PDC.

Naast de hoofdprijs van 10.000 pond krijgt de winnares ook toegang tot de Grand Slam of Darts. Voor de verliezend finalist blijft er 5000 pond over, de halve finalisten gaan met 2500 pond naar huis en de kwartfinalisten houden 1250 pond over. De inschrijving voor de Women’s Series, die dus gebruikt worden om tot de acht spelers te komen, is vanaf vandaag geopend.

Image courtesy of FOTO: Steve Welsh (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *