Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Dartbanen

PDC WK Qualifier in Leeuwarden, 32 spelers op jeugd WK

Vrijdagmiddag heeft de PDC bekend gemaakt welke internationale WK-kwalificatietoernooien er gaan komen. Ook is er nieuwe informatie bekend gemaakt over het PDC Jeugd WK. Lees hier meer.

WK Qualifiers

Het PDC WK bestaat de laatste jaren uit 96 spelers, waarvan 32 internationale qualifiers. Deze internationale qualifiers kunnen zich op verschillende manieren kwalificeren voor het WK. Tot zover hebben Martin Schindler, Lourence Ilagan, Madars Razma, Daniel Larsson, Jim Williams, Matt Campbell, Danny Lauby, Yuki Yamada en Diego Portela zich al geplaatst voor het WK.

Dit jaar zal ook in Nederland weer een WK-Qualifier plaatsvinden voor spelers uit Nederland, België en Luxemburg. Op zaterdag 13 november wordt in Leeuwarden de PDC West-Europe Qualifier georganiseerd, waar de winnaar van het kwalificatietoernooi zich zal plaatsen voor het WK. In 2019 was Jan Dekker in de finale met 6-5 te sterk voor Derk Telnekes. Wilt u meedoen aan het kwalificatietoernooi, mail dan u persoonsgegevens (volledige naam, geboortedatum en nationaliteit) naar gabi.brock@pdc-europe.tv. Deelname aan de WK-Qualifier kost €100 en kan op locatie betaald worden.

Ook staan er kwalificatietoernooien gepland in Hongarije, Spanje, Oostenrijk, Japan, Singapore en Thailand. Bekijk het complete programma van de WK-kwalificatietoernooien hier.

PDC World Youth Championship

Normaal gesproken zou het PDC Jeugd WK altijd gespeeld worden met 96 spelers in 32 groepen van 3 spelers. Dit jaar zal het anders zijn. Op 28 november tijdens de finaledag van de Players Championship Finals in Minehead wordt het toernooi afgewerkt. In totaal kwalificeren 32 spelers zich voor het PDC Jeugd WK, waarbij wel gestart zal worden in poules. In elke poule zal de top twee zich plaatsen voor de laatste 16. De finale zal zoals gebruikelijk tussen de halve finales en de finale van de Players Championship Finals op het hoofdpodium worden gespeeld.

Op zondag 14 november staat nog een West-Europese Qualifier op het programma in Leeuwarden, waar één talentvolle speler zich kan plaatsen voor het jeugd WK. Wilt u meedoen aan het kwalificatietoernooi, mail dan u persoonsgegevens (volledige naam, geboortedatum en nationaliteit) naar gabi.brock@pdc-europe.tv. Deelname kost €25 en kan op locatie betaald worden.

Bekijk hieronder hoe het complete deelnemersveld eruit gaat zien.

PDC Tourkaarthouders: Keane Barry, Bradley Brooks, John Brown, Ted Evetts, Adam Gawlas, Geert Nentjes, Callan Rydz, Ciaran Teehan, Lewis Williams, Niels Zonneveld
Internationale Qualifiers:
Lee Lok Yin – Hong Kong
Shusaku Nakamura – Japan
West Europe Qualifier
South-East Europe Qualifier
South-West Europe Qualifier
East-Europe Qualifier
8 spelers van PDC UK Development Tour Order of Merit
8 spelers van PDC European Development Tour Order of Merit

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *