Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

PDC WK: welke spelers halen ‘Ally Pally’?

Het is dit weekend alles of niets richting het WK. De laatste twee vloertoernooien staan op de agenda: wie plaatsen zich via de Pro Tour voor ‘Ally Pally’?

Over precies zes weken gaat de 30e editie van het PDC WK van start. 96 spelers zullen dan weer strijden om de wereldtitel, maar eerst moet het veld nog compleet gemaakt worden. Zaterdagavond zal een groot gedeelte bekend zijn: na Players Championship 30 staat de Pro Tour-ranking vast. Voor Nederlander waren Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort al even verzekerd van een plek op het WK, terwijl Danny Jansen, Jermaine Wattimena, Raymond van Barneveld en Niels Zonneveld ook in december naar Londen mogen afreizen.

Voor Geert Nentjes, Martijn Kleermaker en Jeffrey de Zwaan is de luxe van deze zekerheid er nog niet. Nentjes staat er erg goed voor en kan het WK bijna niet meer mislopen, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in sport. Voor Kleermaker en De Zwaan wordt het wel een enorm spannend weekend. Met respectievelijk een 30e en 32e plek voorafgaand aan de laatste twee toernooien kunnen ze het wereldkampioenschap nog makkelijk mislopen, mocht er geen wedstrijd meer worden gewonnen.

Pro Tour-ranking 2022

Als we voor het gemak Nentjes en Woodhouse als ‘redelijk veilig’ aanmerken, dan zijn er nog vijf plekken om voor te spelen. Mike de Decker wist, door twee weken geleden een kwartfinale te halen, flink te stijgen op de ranglijst, waardoor ook hij mag dromen van een terugkeer op het grootste toernooi van het jaar, terwijl John O’Shea hoopt op een debuut.

Van de spelers die op dit moment niet een plek bezitten zal de meeste dreiging komen van Ian White en Ryan Joyce. Vijf nederlagen op rij hebben White, een paar jaar terug nog een wereldtopper, in deze benarde situatie gebracht, maar kansloos is hij zeker niet. Joyce noteert van de 15 spelers in bovenstaande afbeelding verreweg het hoogste gemiddelde over dit jaar, maar heeft dit te weinig om kunnen zetten in overwinningen, waardoor hij nu nog in de problemen zit. Kevin Doets heeft ook nog een kansje, maar met een achterstand van 2,5k op plek 32 heeft hij wel een klein wonder nodig. De spelers die onder hem op de ranglijst staan zullen al helemaal op wonderen hopen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *