Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

PDC Women’s Series: Vijf Nederlanders in actie

Aankomend weekend zullen er zich vier toernooien speciaal voor vrouwen afspelen in Barnsley, Engeland. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van de PDC dat vrouwen deze speciale erkenning krijgen. De twee hoogste dames op de eindranking kwalificeren zich voor het WK Darts.

Ondanks de crisis, is het aantal vrouwen dat zich aangemeld heeft voor de toernooien van een prima aantal. Meer dan 80 dartsters zullen in actie komen dit weekend, waaronder 5 Nederlanders.

Grote favorieten voor de winst komen desondanks niet uit Nederland. Tourkaarthouder Lisa Ashton en Fallon Sherrock zullen de grootste favorieten zijn voor de titels. Maar ook voormalig BDO-Toppers als Anastasia Dobromyslova, Lorraine Winstanley en Deta Hedman zullen een poging voor de titel doen.

Beau Graves, Katie Sheldon en Lerena Rietbergen behoren tot de talenten die wellicht wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Beau Graves kan zelfs tot de topfavorieten gerekend worden.

Opvallend is de aanmelding van Cathy Leung uit Hong Kong. Leung behoort tot een van de beste dartsters uit Azië en zal dus zeker iemand zijn om naar uit te kijken. Opvallend is dat andere grote Aziatische vrouwen niet zijn komen opdagen. Mikuri Suzuki uit Japan en Mozhgan Rahmani uit Iran kregen het niet voor elkaar om naar Engeland te komen.

Anca Zijlstra en Aileen de Graaf zullen de grootste kanshebbers vanuit de Nederlandse hoek zijn. Beiden zitten al lange tijd in het Nederlands nationaal team en hebben geregeld internationaal succes.

Nederlanders:
Aileen de Graaf
Lerena Rietbergen
Linda Rietbergen
Aletta Wajer
Anca Zijlstra

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *