Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Peter Wright de sterktse op PC5 met krankzinnig hoog niveau

Na een dag vol hoge gemiddeldes en weer een 9-darter haalden de nummers twee en drie van de wereld, Peter Wright en Gerwyn Price, de finale van Players Championship 5. Lees hier meer.

Route naar de finale
Na twee kwartfinales en twee halve finales haalde Wright nu zijn eerste finale. Hij laat nu al een tijdje zien dat hij een echte uitdager van Michael van Gerwen is voor de titel van beste speler ter wereld. Hij begon vandaag met een 6-2 overwinning op Darren Webster, waarna hij dit volgde met een 6-0 overwinning op Adrian Gray met een gemiddelde van 120.2. Scott Mitchell werd met 6-1 aan de kant gezet, waarna ook Ryan Joyce werd verslagen, 6-3. De kwartfinale tegen Glen Durrant was zijn enige wedstrijd waarin hij onder de 100 gemiddeld uitkwam (95.2), maar alsnog won hij eenvoudig met 6-1. In de halve finale kwam hij nog met 5-4 achter, maar uiteindelijk was hij toch met 7-5 de baas over Devon Petersen.

Gerwyn Price haalde al zijn tweede finale van het jaar. Hij begon sterk met een 6-0 overwinning op Kirk Shepherd, gevolgd door overwinningen op Mickey Mansell (6-5) en Damon Heta (6-2). Jamie Lewis, die weer eens wat van hem liet zien, werd met 6-3 verslagen, waarna Price met een gemiddelde van 106.7 met 6-2 won van William O’Connor. In de halve finale trof hij Steve Lennon. De Ier kreeg vier matchdarts, maar hij miste ze alle vier. Price pakte zijn kans en won alsnog met 7-6.

Finale
Met een 11-darter begon Wright de finale precies zoals hij de hele dag had gegooid, absolute wereldklasse. Price counterde met een 13-darter, waarna Wright nog maar eens een leg in 11 pijlen won. Met een 101-finish reageerde Price in 12 pijlen, wat een begin van de finale. Het bleef maar doorgaan, want de volgende twee legs gingen beide weer in 11 pijlen. Wright bleek daarna toch te kunnen missen. Hij miste drie pijlen op dubbel 16 en gaf Price de kans op de eerste break. Vanaf 66 miste Price echter ook twee pijlen, en zo won de Schot alsnog de leg. Met een 17-darter zette Price daarna de stand op 4-4. Na ook een 17-darter van Wright gooide Price daarna nog maar weer eens een 11-darter. Beide mannen bleven maar hun eigen legs houden. Dit bleef doorgaan, met legs in 13 en 14 pijlen. Met nog een 13-darter kwam Wright op 7-6. Alles leek erop dat er een beslissende leg zou komen, maar Wright sloot de wedstrijd af met iets magisch. Met Price op tops gooide ‘Snakebite’ 170 uit voor de wedstrijd. Zijn toernooigemiddelde van 106.07 is het hoogste geregistreerde toernooigemiddelde op de vloer ooit.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 109.6 / 62%
Gerwyn Price: 109.2 / 46%

Nederlanders
Twintig Nederlanders begonnen vandaag aan Players Championship 5, 11 daarvan waren na ronde één al klaar. Dirk van Duijvenbode en Jelle Klaasen konden dat zichzelf het meeste aanrekenen, beide mannen misten meerdere matchdarts tegen respectievelijk Glen Durrant en Adrian Gray. Bij zijn debuut op de Pro Tour haalde Jiste van der Wal knap de laatste 32, terwijl ook Niels Zonneveld tot deze ronde kwam door onder andere een overwinning op James Wade. Voor Michael van Gerwen was deze ronde ook al het eindstation, hij verloor verrassend van de jonge Duitser Christian Bunse. Benito van de Pas en Vincent van der Voort hielden de Nederlandse eer nog een beetje hoog, beide mannen haalden de laatste 16. Steve Lennon (6-1) en Glen Durrant (6-3) waren hier te sterk.

Hoogtepunten
Duizelingwekkende cijfers werden er vandaag tijdens het vijfde toernooi van het jaar behaald. Alleen al in ronde één werden er 21 gemiddeldes van boven de 100 genoteerd. In ronde twee gingen de topspelers lekker verder, met als hoogtepunt een gemiddelde van 120.2 van Peter Wright. Had hij in de laatste leg meteen de eerste dubbel uitgegooid, dan had hij zelfs het hoogste gemiddelde op een stream ooit neergezet. In ronde drie volgde wat niet uit kon blijven: weer een 9-darter. Dit keer was het Steve Lennon in zijn 6-1 overwinning op de zelf ook sterk spelende Kai Fan Leung. Het gemiddelde van 110.6 van de Ier was echter niet eens het hoogste van deze ronde, die eer ging naar Devon Petersen met 111.8. Het gemiddelde van 93.54 was het hoogste gemiddelde ooit gemeten op een Players Championship sinds de start van dartconnect.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *