Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Peter Wright eerste finalist van de Grand Slam of Darts 2019

De eerste halve finale van de Grand Slam of Darts 2019 ging tussen Glen Durrant en Peter Wright. Durrant miste echter teveel dubbels om het “Snakebite” echt lastig te maken.

Wright begon de partij goed en is meteen de eerste leg met 12 pijlen uit. Na drie keer 140 te hebben gegooid, gaat ook 81 meteen uit: 1-0. Durrant gooide daarna, ook in zijn eigen leg, een 180 score, maar hij miste drie pijlen vanaf 40. Wright miste daarna ook, waarna Durrant gelijk kon maken. In de leg van Wright miste Durrant ook drie pijlen. Wright miste vanaf 65, waarna Durrant wéér miste. Wright profiteerde hier nu wel van en maakte 2-1. In de vierde leg zette Wright 132 netjes op dubbel 20, aangezien Durrant nog op 209 staat. Wright breekt en maakt 3-1. De leg die daarop volgde gooide Durrant weer een 180, maar hij miste 96. Wright maakte geen fout vanaf 40 en maakte 4-1.

Beide mannen openden de zesde leg met een 180 score. Durrant wist 126 niet uit te gooien, maar hield alsnog zijn leg via de dubbel 7. “Snakebite” wist daarna zijn eigen leg te behouden door middel van een 11 darter. Durrant liet vervolgens in zijn leg 32 staan vanaf 130. Wright wist geen finish over te laten en “Duzza” maakte 5-3. Wright sloeg in zijn leg meteen een gaatje, maar het was Durrant die deze leg wist te pakken. Wright miste drie pijlen op de dubbel en Durrant gooide 115 uit. De volgende leg hield Durrant ook. Hiermee trok hij de stand gelijk tot 5-5.

Na de onderbreking was het Wright die als eerst op een dubbel wist te komen. Dubbel 20 ging niet uit, maar Durrant wist niet te profiteren, waardoor de leg alsnog naar Wright ging. Durrant maakte daarna 6-6 met een 74 finish. “Snakebite” gooide in zijn eigen leg twee keer 180 en was na twaalf pijlen uit. Hiermee bracht hij de stand op 7-6 in het voordeel van de Schot. De daaropvolgende leg wist Wright 183 terug te brengen naar 50. Durrant gooide 120 niet uit, waarna Wright wist te breken. De laatste leg van de derde sessie was ook een prooi voor Peter Wright. Durrant miste weer twee darts op zijn dubbel en Wright profiteerde gretig: 9-6.

Na de onderbreking mocht Durrant aan de leg beginnen. Wright wist een 180 score te produceren, maar Durrant gooide daarna zelf ook de maximale score. Na zijn 180 mocht Durrant aanleggen voor een 143 finish. Dit ging uit via dubbel 16 en “Duzza” kwam terug tot 9-7. Durrant had het initiatief in de volgende leg, maar miste op de dubbels. Ook Wright miste deze leg echter pijlen op zijn dubbel, waardoor Durrant alsnog kon breken. Wright herpakt zich en brak Durrant meteen terug met een 68 finish. Wright had in zijn eigen leg een beetje speling en halveert 130. Vanaf 65 maakte “Snakebite” geen fout en maakte 11-8. De twintigste leg werd ook binnen gesleept door Wright. Via dubbel 20 maakte hij 12-8.

Wright gooide in de éérste leg, na de onderbreking, een 177 score. Durrant antwoordde met 180. Wright was scorend echter constanter en maakte via een 101 finish 13-8. Durrant gooide in zijn eigen leg weer een 180 score. Met een 86 finish bracht hij de stand op 13-9. Wright wist daarop zijn eigen leg te houden met een mooie 155 finish. Durrant wist zijn, daaropvolgende, eigen leg te houden, maar wist dat hij Wright toch een keer zou moeten breken. Dit deed hij met een 74 finish. “Snakebite” profiteerde daarna van missers van Durrant. “Duzza” wist zijn breek niet te verzilveren en Wright haalde de leg binnen. Met de 15-11 stand wist Durrant dat hij geen leg meer mocht verliezen. Wright bleek echter toch een maatje te groot deze middag. Door een 64 finish te gooien werd Peter Wright de eerste finalist van de Grand Slam of Darts 2019.

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Peter Wright eerste finalist van de Grand Slam of Darts 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *