Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Peter Wright en Gerwyn Price eerste halve finalisten in Oostenrijk

Zondagmiddag werden de kwartfinales van de World Series of Darts Finals afgespeeld. De eerste kwartfinale gingen tussen Peter Wright en Daryl Gurney, en de tweede tussen Gerwyn Price en Nathan Aspinall. Lees hier meer.

‘Snakebite’ weinig moeite met Gurney

Peter Wright begon de eerste partij van de middag, hij wist namelijk de bull te winnen. De Schot was ook de speler die als betere aan de partij begon, hij won de eerste drie legs. Daryl Gurney hield in 13 darts zijn eigen leg. In de vijfde leg brak Gurney met een knappe 85-finish terug en hield na een korte pauze zijn eigen leg voor 3-3. Wright hield in 15 darts zijn eigen leg en kwam daarmee weer op voorsprong. Een leg later plaatste ‘Snakebite’ de tweede break voor 5-3. Toch wist Wright deze break niet te verzilveren, met een 87-finish brak ‘Superchin’ terug naar 5-4. Met een 11-darter brak Wright voor de derde keer op een rij, waardoor het 6-4 stond in de tweede pauze.

Na de laatste pauze begon de wereldkampioen erg goed, want met de tweede 11-darter op een rij werd het 7-4. In de twaalfde leg miste Gurney 4 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, via dubbel 6 brak Wright opnieuw. Met een 14-darter werd deze break wel verzilverd en kwam hij op matchpoint, 9-4. In leg 14 produceerde de Noord-Ier een maximale score om via dubbel 8 zijn vijfde leg op het bord te zetten. Een leg later wist Wright de partij in het slot te gooien, met een 15-darter won hij met 10-5!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 100,23 / 40%
Daryl Gurney: 99,39 / 35,71%

Gerwyn Price wint thriller van Aspinall

De tweede kwartfinale van de middag ging tussen Gerwyn Price en Nathan Aspinall. De eerstgenoemde speler mocht de partij beginnen en deed met een 70-finish om zijn eigen leg te houden. Vervolgens gingen er 3 legs naar Nathan Aspinall die zijn legs in 15,14 en 13 darts won. In de vijfde leg miste ‘The Asp’ een 111-finish op tops, waardoor Price met een 60-finish de achterstand terugbracht tot 3-2. Na de eerste pauze gingen er 5 legs met de darts mee, waaronder een 148-finish van de Welshmen. In de tiende leg kreeg Price de kans om de break ongedaan te maken, maar miste tops voor een 70-finish. Aspinall hield zijn eigen leg in 16 darts voor een 6-4 voorsprong in de tweede pauze.

Nathan Aspinall kwam als beste uit de pauze, want met een 100-finish in 12 darts brak hij Price voor de tweede keer. Een leg later miste Aspinall een 87-finish op dubbel 5 om de break te verzilveren, waardoor Price met 53-finish terug brak naar 7-5. Hij verzilverde de break wel, met een 72-finish werd het 7-6. In de veertiende leg maakte ‘The Iceman’ ook de laatste break ongedaan, 7-7. Met een 15-darter hield Price zijn eigen leg en kwam zo voor het op voorsprong. In leg 16 miste beide heren veel dubbels, maar uiteindelijk was het Aspinall die in 19 darts zijn eigen leg hield voor 8-8. Met een 11-darter kwam Price op matchpoint. Aspinall antwoordde geweldig, met 6 perfecte darts wist hij een beslissende leg af te dwingen met een 11-darter. In de beslissende leg miste Aspinall één matchdart vanaf 99 op dubbel 18, waarna Price met een 44-finish alsnog de overwinning pakte!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 100,94 / 50%
Nathan Aspinall: 103,37 / 33,33%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *