Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright - European Championship 2023

Peter Wright is terug: ‘Snakebite’ wint European Championship

Peter Wright heeft voor de tweede keer in zijn carrière het European Championship op zijn naam geschreven. In de finale was de Schot een maatje te groot voor James Wade: 11-6.

Net als in 2020 ging de finale van het European Championship tussen twee mannen met al een hele kast vol trofeeën: Peter Wright en James Wade. Bij die editie was Wright met 11-4 ruim de sterkste, dit keer wilde Wade er wel een wedstrijd van maken. Hij liet Wright hem meteen breken, maar met een 157-finish toonde hij zijn spierballen. Toch was het de Schot die in de beginfase snel de touwtjes in handen nam. Na legs in 15 en 17 pijlen miste hij een 110-finish maar net op dubbel 18. Wade kon met een knappe 96-finish aanhaken, maar haakte na de eerste onderbreking wel af.

Wright slaat gat

Met legs in 16, 13 en nog eens 13 pijlen schudde Wright zo een aantal sterke legs uit zijn mouw. De stand kwam op 6-2, maar Wade was nog niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Met een 15-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij ook nog profiteerde van drie missers op de dubbels van zijn tegenstander. In de legs die volgden miste Wright echter niet meer. Een 16-darter werd opgevolgd door een 17-darter, waardoor ‘Snakebite’ op 8-4 kwam.

Tweede EK-titel voor ‘Snakebite’

Het gat leek geslagen: beide mannen gooiden een 14-darter, waardoor Wright nog maar twee legs verwijderd was van de zege. Met nog een 14-darter zette hij nog een stap dichterbij. De onderbreking die nog volgde was niet gewenst, en leek Wright ook even van zijn stuk te brengen. De eerste drie matchdarts werden, maar een leg later was het toch raak. Voor de tweede keer in zijn carrière won de Schot het European Championship: ‘Snakebite’ is weer helemaal terug en lijkt nu al klaar voor het WK.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Peter Wright: 97.39 / 45.8%
James Wade: 92.09 / 50%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *