Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Peter Wright legt Van Gerwen op slachtbank

In de derde partij van de avond stond er een kraker gepland tussen de nummers 1 en 2 van de wereld, Michael van Gerwen en Peter Wright. Beide spelers hadden de punten hard nodig, op weg naar de play-offs. Lees hier meer.

Slechte start Van Gerwen

De derde partij van de avond werd begonnen door Peter Wright. Wright begon scherp door zijn eigen leg in 13 darts te houden. In de tweede leg miste Van Gerwen twee pijlen op tops, waardoor Wright via dubbel 16 de break plaatste voor 2-0. Een leg later wist ‘Snakebite’ de break te verzilveren, dankzij een 80-finish. In de vierde leg produceerde Wright een 180’er en mocht via dubbel 12 voor de tweede break plaatsen. Met een 14-darter werd ook deze break verzilverd voor 5-0.

Wedstrijd gaat geschiedenisboeken in

In de zesde leg miste Wright een 126-finish op de bull, waardoor Van Gerwen met een 47-finish in 18 darts zijn eigen leg hield. In de zevende leg miste ‘Mighty Mike’ drie darts op de dubbel, maar miste. Wright strafte het meteen af, want met een 74-finish werd het 6-1. Van Gerwen wist dus niet te breaken, een leg later wist Wright dat voor de derde keer te doen. Met een 76-finish in 12 darts pakte Wright het eerste punt. Net als de eerste twee breaks werd ook deze break verzilverd. Met scores van 121,140,140 en een 100-finish zorgde Wright voor de dikste nederlaag voor Van Gerwen in de Premier League ooit; 8-1!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 105,09 / 66,67%
Michael van Gerwen: 91,54 / 14,29%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *