Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Peter Wright

Peter Wright met duidelijk verschil naar halve finales

Vrijdagavond stonden de laatste twee kwartfinales van de World Matchplay op het programma. De eerste kwartfinale van de avond ging tussen Michael Smith, die Jose de Sousa versloeg, en de man in vorm, Peter Wright. Lees hier alles terug over de partij.

Goed niveau in eerste sessie

Peter Wright mocht de wedstrijd gaan beginnen en deed dat met een 13-darter. In leg twee gooiden beide heren hun eerste maximale score, maar was het Wright die via tops de break plaatste. Smith miste daarvoor een 68-finish op tops. In de derde leg miste ‘Snakebite’ drie pijlen op de dubbel, waardoor Michael Smith met een 88-finish terug brak. Hij verzilverde die break een leg later in 11 darts zodat het 2-2 werd. In een spannende laatste leg voor de pauze miste Smith dubbel 18, waardoor Wright met een 70-finish toch nog de pauze inging met een voorsprong.

Wright breidt voorsprong uit

De nummer twee van de wereld kwam goed uit de pauze, met een 15-darter plaatste hij opnieuw een break. Via dubbel 9 werd de break verzilverd, waardoor het 5-2 werd. Vervolgens gingen de laatste drie legs met de darts mee, waaronder een 65-finish van Smith om de stand terug te brengen tot 6-4 in de tweede pauze.

Voorsprong wordt groter

Wright schakelde na de pauze nog een tandje bij. De wereldkampioen van 2020 won alle 5 legs op een rij, waardoor er een tussenstand van 11-5 op het scorebord stond in de derde pauze. Wright won zijn legs in 13,14,11,13 en 16 darts. Smith kreeg in leg 12 en 14 kansen op de dubbel, maar finishes van 72 en 80 werden gemist op tops.

Smith doet iets terug

Na de vierde pauze ging Wright rustig verder, met een 88-finish brak hij opnieuw nadat Smith een 148-finish had gemist op dubbel 14. De break werd een leg later verzilverd in 13 darts voor 13-4. Vanaf dat moment was de druk erbij Smith af en ging hij relaxed gooien en dat was te zijn. Met een 81-finish hield Smith sinds lange tijd weer eens zijn eigen leg. Een leg later brak Smith voor de tweede keer, dit keer met een 84-finish via de bull. De laatste leg voor de pauze ging ook naar ‘BullyBoy’, via tops werd het 13-7.

Wright eenvoudig naar halve finales

Na de pauze hield Wright via dubbel 8 zijn eigen leg. In leg 22 miste Smith een 147-finish op dubbel 15, Wright profiteerde en kwam met een 87-finish op matchpoint. Een leg later maakte Wright het in stijl af, met een 14-darter plaatste de Schot zich voor de halve finales van de World Matchplay. Wright verslaat Smith met 16-7.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 100,37 / 37,21%
Michael Smith: 99,23 / 36,84%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *