Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Peter Wright na sensationele finale winnaar van The Masters

Zondagavond mochten Peter Wright en Michael Smith het in de finale van “The Masters” het tegen elkaar opnemen. Beide spelers debuteerden in de finale in Milton Keynes. Het zou een gedenkwaardige finale worden. 

Michael Smith – Peter Wright
Peter Wright mocht de finale beginnen maar zag direct “Bully boy” een break plaatsen in 14 darts. Wright was niet onder de indruk en met o.a. zijn eerste 180 pakte hij de rebreak in eveneens 14 darts. Met een knappe 12 darter kwam de Schot op voorsprong met 2-1. Smith begon in zijn leg meteen met een 180 maar ziet tot zijn eigen verbazing zes darts op een dubbel mis gaan waardoor Wright wederom een break forceerde en op 3-1 kwam. Toen de vijfde leg ook naar Wright ging was de eerste tik uitgedeeld en stond “Snakebite” met 4-1 in voor in de eerste pauze.

Na de pauze behield Smith moeizaam zijn leg in 21 darts om zo terug te komen tot 2-4. Beide spelers behielden vervolgens hun leg met o.a. een 180 waardoor de stand op 5-3 kwam in het voordeel van de kleine Schot.  De tweede sessie kenmerkte zich in gedegen spel in met name de eigen legs waardoor ook de laatste twee legs van de tweede sessie eenvoudig mee gaan met beginnende speler waardoor Wright met 6-4 nog steeds aan de goede kant van de score stond.

De derde sessie gingen de eerste drie legs wederom zonder problemen naar de startende speler waardoor de stand op 8-5 kwam in het voordeel van Wright. Wright startte de 14e leg prima met een 180 maar ziet twee kansen op de dubbel mis gaan waardoor Smith in 13 darts toch nog zijn leg wist te behouden en zo terug kwam tot 6-8. In een mindere leg kreeg Wright één kans om zijn leg toch nog binnen te slepen maar hij ziet de D7 aan de verkeerde kant van het ijzer belanden waarop Smith de break plaatste in 19 darts en zo de spanning volledig terug bracht in de wedstrijd.

In 15 darts behield Smith onbedreigd zijn eigen leg waardoor de stand met 8-8 weer gelijk was. Smith miste één kans om de voorsprong in de partij te pakken waardoor Wright alsnog de leg pakte in 17 darts en zo 9-8 voor kwam. Wright kreeg de kans de wedstrijd in het slot te gooien maar ziet drie darts mis gaan op dubbel 16 waarop Smith terug kwam tot 9-9 in 16 darts. Smith gooide vervolgens een zwakke leg waardoor Wright eenvoudig in 20 darts op matchpoint kwam. Smith zette nog een keer goed aan en gooide, inclusief een bouncer, een 11 darter om zo tot 10-10 te komen waardoor de laatste leg moest bepalen wie de nieuwe winnaar werd van “The Maters”. Wright mocht beginnen maar deed dat moeizaam met maar 1 trebble in de eerste drie beurten. Smith startte wel goed met een 180 waardoor “Bully boy” het initiatief had in deze laatste leg. Smith stond na vier beurten op tops terwijl Wright nog op 187 stond. Een knappe 171 van Wright bracht hem op 16 maar Smith kreeg de kans de titel te pakken vanaf 40. Twee matchdarts op tops gingen er net boven en onder en dubbel 10 ging net aan de buitenkant waardoor Wright de kans kreeg voor dubbel 8. Twee matchdarts gingen aan de buitenkant waarop de laatste dart wel de dubbel 8 raakte en Peter Wright alsnog de titel pakte !.

Gemiddeldes/finishpercentages
Smith 89,71 / 37,04% (10//27)
Wright 95,01 / 31,43% (11/35)

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *