Peter Wright pakt laatste vloertitel van 2019

Het laatste Pro Tour toernooi van het jaar is een prooi geworden voor Peter Wright. De Schot versloeg Krzysztof Ratajski ruim in de finale, het werd 8-1.

Route naar de finale
Peter Wright begon zijn dag met een overtuigende overwinning op Joe Murnan, 6-2. Ook van Ryan Searle wist hij redelijk eenvoudig te winnen, 6-3. Daarna volgden echter twee moeilijke potjes. Tegen zowel Steve West als Mark McGeeney had ‘Snakebite’ een beslissende leg nodig. Twee keer won hij de wedstrijd met een 15-darter, maar tegen McGeeney kreeg hij nog twee gemiste matchdarts tegen. Arron Monk werd in de kwartfinale met 6-2 aan de kant gezet, waarna Danny Noppert in de halve finale ook maar twee legs mocht winnen, 7-2.

Voor Ratajski was er meteen in de eerste wedstrijd een beslissende leg nodig. Joyce mocht hierin beginnen, maar hij was na 18 pijlen niet uit waardoor de Pool profiteerde. Andrew Gilding werd vervolgens met 6-1 opgerold, waarna ook Martin Schindler klop kreeg, 6-4. Michael Smith werd met dezelfde cijfers verslagen, waarna in een spannende wedstrijd, en een beslissende leg, Wattimena aan de kant werd geschoven. Hij had hiervoor wel een 10-darter nodig in die laatste leg. In een rematch van de finale van twee weken geleden tegen Gerwyn Price gooide Ratajski 106.7 gemiddeld, en nam hij met 7-5 revanche op de Welshman.

Finale
Op maandag kreeg Ratajski tegen Wright een wervelwind te verduren. De Schot noteerde een gemiddelde van 123.53 en won die wedstrijd logsicherwijs met 6-0. Ratajski hoopte nu op een beter resultaat, maar veel beter leek het niet te gaan worden. Wright pakte de eerste 5 legs, met onder andere een finish van 113 en legs van 11 en 12 pijlen. De arme Ratajski deed met een 14-darter nog iets terug, maar het zou bij die ene leg blijven. Met een 14, 17 en 14-darter gooide Wright de wedstrijd vakkundig uit. ‘Snakebite’ won zo zijn derde titel dit jaar.

Peter Wright: 101 / 62%
Krzysztof Ratajski: 94,1 / 13%

Nederlanders
Net als op maandag haalde een Nederlander de halve finale. Dit keer was het Danny Noppert, die onderweg onder andere afrekende met Simon Whitlock en Wessel Nijman (die knap de laatste 32 haalde, versloeg in ronde één Adrian Lewis). Wattimena wist zich door het behalen van de kwartfinale te verzekeren van een top 10 plek op de eindranglijst. Jeffrey de Zwaan haalde de laatste 16, hierin was Arron Monk met 6-4 te sterk. Jan Dekker had ook weer eens wat te lachen, hij versloeg Ricky Evans in ronde één. Hij verloor daarna echter van Andy Jenkins.

Verrassingen
Voor Daryl Gurney is er nog werk aan de winkel richting het einde van het jaar. De puf lijkt er een beetje uit, ook vandaag verloor hij al snel. Berry van Peer was in ronde één met 6-4 te sterk. Glen Durrant leed een zeldzame nederlaag in ronde één, hij moest zijn meerdere erkennen in Carl Wilkinson (6-5), terwijl Adrian Lewis snel verloor van Wessel Nijman (6-4). Jamie Lewis was een positieve verrassing vandaag. De Welshman, die het erg lastig heeft dit jaar, gooide voor het eerst op een Players Championship 2019 boven de 100. Hij versloeg Ronny Huybrechts én Dimitri van den Bergh.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)