Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright - WK Darts 2022

Peter Wright slaat meteen toe: ‘Snakebite’ wint PC2

Peter Wright heeft al vroeg in het jaar zijn eerste Pro Tour-titel te pakken. De Schot versloeg in de finale Gerwyn Price met 8-5, waardoor hij dichterbij die felbegeerde nummer één-plek komt.

Hoe verging de dag?

Na een eerste dag van hoog niveau beloofde ook dag twee van de Pro Tour 2022 een spektakel te worden. Waar op de zaterdag de meeste geplaatste spelers hun wedstrijd wonnen, was dat op zondag volledig het tegenovergestelde. Maar liefst 14 van de 32 geplaatste spelers verloren hun openingswedstrijd, waaronder Michael Smith (6-2 tegen Keane Barry) en Jonny Clayton (6-5 tegen Madars Razma). Vincent van der Voort ging voor de tweede dag op rij onderuit, dit keer tegen Jeff Smith (6-3).

De eerste 9-darter van 2022 bij de PDC is ook een feit: Ian White gooide een perfecte leg tegen Mensur Suljovic in de eerste ronde, maar de Engelsman verloor alsnog met 6-3. Boris Krcmar blonk ondertussen ook uit: de Kroaat noteerde in zijn eerste vijf wedstrijden twee 100+ gemiddeldes en drie gemiddeldes van boven de 95. Een finale leverde het niet op, Price vernederde hem in de halve finale (7-0). Michael van Gerwen strandde al bij de laatste 32 tegen Stephen Burton (6-4), die een ronde eerder ook al met dezelfde cijfers van Raymond van Barneveld won.

Aan het einde van de dag stonden er geen verrassende namen in de finale: de nummer één van de wereld, Gerwyn Price, nam het op tegen de nummer twee van de wereld, Peter Wright. Met een 6-0 overwinning op Rusty-Jake Rodriguez startte Price sterk, waarna achtereenvolgend Florian Hempel (6-4), Ross Montgomery (6-1), Gordon Mathers (6-3) en Stephen Burton (6-1) en Boris Krcmar (7-0) werden verslagen. Wright ontsnapte in zijn eerste wedstrijd tegen Alan Soutar (6-5), maar overwinningen op Lewy Williams (6-0), Eddie Lovely (6-4), Lee Evans (6-4), Rob Cross (6-4) en Damon Heta (7-3) brachten hem alsnog naar de eindstrijd.

Finale

Peter Wright had de nummer één-positie van Gerwyn Price over kunnen nemen dit weekend, maar dan het Price vandaag niet de kwartfinale moeten halen. De Welshman deed dit dus wel en haalde zelfs de finale. Toch lijkt een wisseling van de macht dichtbij. Een titel van Price zou hem erg helpen dit uit te stellen. Nadat hij Wright de eerste leg zag pakken, greep ‘The Iceman’ drie legs op rij. Drie legs later, en alle drie legs gewonnen door Wright, stond het echter alweer 4-3 voor de Schot. De wedstrijd ging op en neer: beide mannen wonnen twee legs, waardoor de stand op 6-5 kwam. Met een 121-finish voor een 12-darter greep Wright de belangrijkste break van de wedstrijd. Price stond te wachten op 32, maar kreeg niet de kans en zag de Schot zo op matchpoint komen. Een 14-darter in de laatste leg was genoeg. Wright won zo zijn 43e titel bij de PDC, de 50 komt dichtbij.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 95.36 / 42%
Gerwyn Price: 96.55 / 29%

Nederlanders

Niels Zonneveld was de beste Nederlander van de dag. Als enige van onze landgenoten wist hij daarnaast dit weekend een kwartfinale te noteren, waarin hij wel met 6-1 verloor van Damon Heta. Michael van Gerwen, Jimmy Hendriks, Kevin Doets en Maik Kuivenhoven haalden alle vier de laatste 32. Doets en Kuivenhoven haalden hierin ook nog een beslissende leg, maar beide verloren.

Uitslagen

Kwartfinales
Gerwyn Price 6-1 Stephen Burton
Boris Krcmar 6-3 Stephen Bunting
Damon Heta 6-1 Niels Zonneveld
Peter Wright 6-4 Rob Cross

Halve Finales
Gerwyn Price 7-0 Boris Krcmar
Peter Wright 7-3 Damon Heta

Finale
Peter Wright 8-5 Gerwyn Price

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *