Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Peter Wright

Peter Wright sluit Super Series 6 af met vijfde titel in 2021

Peter Wright heeft net als bij Super Series 2,4 en 5 de laatste dag van het blok van Players Championships gewonnen. Woensdagavond was hij nipt te sterk voor Jonny Clayton in de finale. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Woensdagmiddag werd het laatste vloertoernooi gespeeld, voordat er een zomerstop werd ingelast voor de tourkaarthouders. Ook was dit voor een aantal spelers het laatste toernooi dat zou meetellen voor de World Grand Prix kwalificatie, een aantal spelers hadden zich namelijk niet geplaatst voor de Euro Tours in september. Raymond van Barneveld was één van die spelers die een goed resultaat nodig had vandaag. Hij begon goed met een 6-5 zege op landgenoot Dirk van Duijvenbode, ‘Barney’ produceerde een 11-darter in de laatste leg. Ook Gerwyn Price begon goed in de eerste ronde, ondanks dat hij 4 matchdarts overleefde, versloeg hij Mike de Decker met 6-5 en een gemiddelde van 102. Het hoogste gemiddelde van de eerste ronde kwam op naam van Alan Soutar, met een gemiddelde van 108,94 werd Carl Wilkinson met 6-2 uitgeschakeld. Na de eerste ronde konden Nathan Aspinall, Dimitri van den Bergh, Devon Petersen, Kim Huybrehts, Krzysztof Ratajski, Ron Meulenkamp, Damon Heta, Simon Whitlock en Vincent van der Voort meteen huiswaarts keren.

In de tweede ronde liet Martin Schindler wederom zijn uitstekende vorm zijn, met een gemiddelde van 101 versloeg hij Michael Smith in een beslissende leg. Ook Karel Sedlacek noteerde een gemiddelde van 100+, helaas wel tegen Jermaine Wattimena en werd zo met 6-3 uitgeschakeld. Voor Adrian Lewis en William O’Connor was de tweede ronde ook het eindstation. Zij zullen met deelname aan een aantal Euro Tours hun achterstand op de concurrentie moeten goedmaken. Een ronde later was het klaar voor Chris Dobey en Raymond van Barneveld, die zich hierdoor niet gaan kwalificeren voor het dubbel in-dubbel uit toernooi in oktober.

Martin Lukeman kende weer een goede dag, na een halve finale op dag twee was woensdagmiddag de laatste 16 het eindstation. Dat was ook de ronde waarin William Borland en Andy Hamilton verloren, een goed einde van de week voor beide spelers. Martin Schindler sloot zijn driedaagse af met twee kwartfinales op een rij, twee keer was Wright de sterkste. ‘Snakebite’ versloeg in de halve finales Jamie Hughes en bereikte zo zijn tweede finale van de week. De andere finalist was Jonny Clayton, die na twee matige dagen toch de finale behaalde met o.a. overwinningen op Ryan Searle en James Wade.

Finale

Jonny Clayton begon aan laatste finale voor de zomerstop en hield via dubbel 16 zijn eigen leg, nadat Peter Wright zijn eerste breakkans had gemist op dubbel 5. Met een 15-darter hield Wright eenvoudig zijn eigen leg. In de derde leg werd de eerste break geplaatst, met een 70-finish brak Wright naar een 2-1 voorsprong. Clayton kreeg in leg 4 vijf pijlen om meteen terug te breaken, maar werden allemaal gemist. Hierdoor verzilverde ‘Snakebite’ in 19 darts alsnog de break. Vervolgens gingen er drie legs met de darts mee voor een 4-3 voorsprong voor Wright. In de achtste leg brak Clayton met zijn tweede 140-finish van de wedstrijd terug naar 4-4. Beide heren misten veel dubbels in leg 9, maar uiteindelijk was het Wright die gelijk weer brak. Met een 13-darter verzilverde de nummer 2 van de wereld de break wel en kwam zo weer twee legs voor. Een leg later miste Clayton weer dubbels, Wright profiteerde opnieuw en kwam zo via dubbel 10 op matchpoint; 7-4. Het leek voorbij voor Clayton, maar met een magistrale 167-finish brak de Welshmen terug. Een 18-darter zorgde ervoor dat de break werd verzilverd; 7-6. In leg 14 kreeg Wright drie matchdarts, maar werden allemaal gemist. ‘The Ferret’ maakte de tweede break ook ongedaan in 15 darts en zorgde ervoor dat er een allesbeslissende leg moest komen. Dankzij een belangrijke maximale score pakte Wright het initiatief af van Clayton en zorgde via dubbel 12 ervoor dat hij zijn vijfde titel van het jaar pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 97,58 / 32%
Jonny Clayton: 96,26 / 35%

Nederlanders

Dinsdag behaalden twee Nederlanders de laatste 16, woensdag was dat slechts één. Maik Kuivenhoven had weer één van zijne goede dagen, zo versloeg hij o.a. Nathan Aspinall en Andy Boulton. De laatste 32 was het eindstation voor Raymond van Barneveld, Martijn Kleermaker en Danny Noppert. Michael van Gerwen had zich voor de laatste dag van Super Series 6 afgemeld.

Uitslagen

Kwartfinales
Jamie Hughes 6-5 Daryl Gurney
Peter Wright 6-3 Martin Schindler
James Wade 6-3 Luke Humphries
Jonny Clayton 6-2 Ryan Searle

Halve finales
Peter Wright 7-5 Jamie Hughes
Jonny Clayton 7-2 James Wade

Finale
Peter Wright 8-7 Jonny Clayton

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *