Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Peter Wright

Peter Wright sluit Super Series af met eerste titel van 2021

De Super Series 2 zitten erop in Milton Keynes. Peter Wright heeft de week goed afgesloten met zijn eerste titel van het jaar. Hij versloeg de wereldkampioen met duidelijke cijfers. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Players Championship 8 begon dit keer met 126 spelers, Gary Anderson en Kirk Shepherd waren afwezig vanwege persoonlijke redenen. Voor Jeffrey de Zwaan, Dave Chisnall, Mervyn King, Adrian Lewis, Dimitri van den Bergh, Simon Whitlock, Jermaine Wattimena, Michael Smith en Glen Durrant konden na één wedstrijd terugkeren naar huis. Mickey Mansell kwam positief in het nieuws, hij gooide een 9-darter tijdens zijn 6-5 nederlaag tegen Jamie Hughes.

Rond 14:45 werden de wedstrijden stilgelegd, omdat een speler medische hulp kreeg. Even later leek het om Raymond van Barneveld te gaan, die tijdens het schrijven onwel werd en omviel. Er waren in totaal twee ambulances aanwezig, maar uiteindelijk hoefde ‘Barney’ niet naar het ziekenhuis. Hij is nu stabiel en naar zijn hotelkamer gebracht, waar hij in de gaten wordt gehouden.

Om rond 15:45 begonnen de wedstrijden weer. Lennon, Schindler en Lowe werden de verrassingen van het toernooi, ze verloren alle drie in de kwartfinales. Uiteindelijk wisten de nummers 2 en 3 van de wereld de finale te behalen van het laatste toernooi van de week. Gerwyn Price stond alweer in zijn tweede finale van de Super Series 2. Hij won op weg naar de finale van Peter Jacques (6-5), Joe Murnan (6-1), Scott Mitchell (6-4), Luke Woodhouse (6-0), Jason Lowe (6-2) en Brendan Dolan (7-2). Peter Wright bereikte zijn eerste finale van het jaar door Jack Main (6-1), Adam Hunt (6-2), William O’Connor (6-1), Steve West (6-5), Steve Lennon (6-4) en Joe Cullen (7-2) te verslaan.

Finale

Het was Peter Wright die de finale mocht beginnen en deed door in 13 darts zijn eigen leg te houden. Met een geweldige 161-finish plaatste Wright de eerste break in de tweede leg. De Schot verzilverde de break niet, want met een 14-darter brak Price meteen terug. Ook Price wist de break niet te verzilveren, in 16 darts plaatste Wright de derde break op een rij voor 3-1. Die voorsprong wist ‘Snakebite’ uit te breidden naar een 5-1 voorsprong. Met een belangrijke 116-finish brak Price terug, met Wright wachtend op 21. Wright antwoordde sterk, want met een 110-finish brak hij terug naar een 6-2 voorsprong. Met een 17-darter kwam de nummer 3 van de wereld op matchpoint. Een 12-darter zorgde ervoor dat Price in de wedstrijd bleef. Dat was ook de laatste leg die ‘The Iceman’ won, want met een 14-darter won hij de finale met 8-3 en schreef zo zijn eerste titel van 2021 op zijn naam.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 101,9 / 53%
Gerwyn Price: 94,1 / 43%

Nederlanders

Jelle Klaasen was de beste Nederlander van de laatste dag van Super Series 2. Nadat hij vijf keer op een rij in de eerste ronde verloor, bereikte hij vrijdagmiddag de laatste 16. Danny Noppert was daarnaast nog de enige Nederlander die twee wedstrijden won, hij verloor bij de laatste 32 van Steve West.

Uitslag

Kwartfinales
Joe Cullen 6-3 Krzysztof Ratajski
Peter Wright 6-4 Steve Lennon
Brendan Dolan 6-4 Martin Schindler
Gerwyn Price 6-2 Jason Lowe

Halve finales
Peter Wright 7-2 Joe Cullen
Gerwyn Price 7-2 Brendan Dolan

Finale
Peter Wright 8-3 Gerwyn Price

Image courtesy of FOTO: Chris Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *