Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Peter Wright start met titel aan Autumn Series

De Autumn Series zijn zaterdagmiddag van start gegaan in Niedernhausen! In totaal deden 128 spelers, waaronder 20 Nederlander, een gooi naar de titel. Uiteindelijk wisten Peter Wright en Madars Razma de finale te behalen. Lees hier meer.

Route naar de finale

Peter Wright werd de eerste finalist van Players Championship 14. Hij begon de dag met een degelijke 6-2 overwinning op Callan Rydz. In de tweede ronde werd Challenge Tour speler Graham Usher met dezelfde cijfers verslagen. Bij de laatste 32 was de World Matchplay kampioen, Dimitri van den Bergh de tegenstander. Van den Bergh haalde zijn niveau niet, waardoor de Schot voor de derde keer met 6-2 won. Bij de laatste 16 was de Kroaat Boris Krcmar niet opgewassen, het werd 6-1 voor ‘Snakebite’. In de kwartfinales wist Wright de nummer 1 van de groepsfase van de Premier League, Glen Durrant, te whitewashen. In de halve finales kwam Wright terug van een 5-2 achterstand, om uiteindelijk met 7-6 te winnen en door te gaan naar de finale. In de halve finale noteerde de wereldkampioen een gemiddelde van 109!

Madars Razma wist zijn tweede finale bij de PDC te bereiken. Hij begon de dag met 6-3 overwinning op Steve Lennon. In de tweede ronde werd de Nederlander Dirk van Duijvenbode met 6-2 verslagen. Bij de laatste 32 was Ian White de tegenstander, die 106 gemiddelde gooide. Toch was dat niet genoeg, de Let was met een gemiddelde van 99,6 met 6-4 te sterk. Bij de laatste 16 wist Razma met 6-2 te winnen van Karel Sedlacek, terwijl Jelle Klaasen in de kwartfinales er ook niet aan te pas kwam (6-1). In de halve finales was Devon Petersen de tegenstander. Er kwam nooit een verschil van meer dan twee legs in de partij, maar dankzij een 78-finish wist ‘Razmatazz’ met 7-6 te winnen. De Zuid-Afrikaan miste één matchdart op de bull voor een plaats in zijn finale.

Finale

Madars Razma won de bull en mocht daarom de finale beginnen. Echter wist Peter Wright meteen in de eerste leg te breaken in 13 darts. In de tweede leg miste Madars Razma een 118-finish op tops om terug te breaken, waardoor Wright met een 74-finish de break verzilverde. In de derde leg brak Wright wederom, Razma miste een 86-finish, waardoor Wright met een 65-finish naar 3-0 brak. Met dezelfde finish werd ook deze break verzilverd, 4-0. Razma kwam in de vijfde leg op het scorebord, met een 113-finish in 12 darts werd het 4-1.

Via dubbel 16 hield ‘Snakebite’ zijn eigen leg. Een leg later produceerde Wright de derde break, dankzij een 78-finish. Met een 70-finish werd de break verzilverd en kwam de Schot op matchpoint. In de negende leg wist Wright met een 97-finish (S19-D19-D20) zijn derde Players Championship titel van het jaar te pakken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 91,8 / 67%
Madars Razma: 84,8 / 17%

Nederlanders

Van de 20 deelnemende Nederlanders wisten 7 Nederlanders de laatste 32 te halen. De laatste 32 was het eindstation voor Danny Noppert (4-6 tegen Vincent van der Voort), Jeffrey de Zwaan (0-6 tegen Glen Durrant), Martijn Kleermaker (4-6 tegen Krzysztof Ratajski) en voor Jan Dekker (3-6 tegen Jose de Sousa). Klaasen wist bij de laatste 16 in een Nederlands onderonsje met 6-4 te winnen van Van der Voort. Bij kwartfinales verloor ‘The Cobra’ met duidelijke cijfers, het werd 6-1 voor Madars Razma. Michael van Gerwen bleek de beste Nederlander van de dag, hij verloor in de halve finales met 7-6 van Peter Wright.

9-darter

Op dag 1 van de Autumn Series kwam er meteen perfectie. Dit gebeurde door Carl Wilkinson. Bij een 5-4 voorsprong van Joe Cullen in de eerste ronde, wist Wilkinson twee keer 180 te gooien en een 141-finish voor een 9-darter. Uiteindelijk wist Cullen de partij toch met 6-5 te winnen, dankzij een finish van 103.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *