Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Peter Wright - Players Championship Finals

Peter Wright verovert Players Championship Finals

Voor de eerste keer in zijn carrière heeft Peter Wright de Players Championship Finals gewonnen. In een extreem spannende finale won hij van Ryan Searle: 11-10.

Aan de jaren dat Michael van Gerwen de Players Championship Finals domineerde is een einde gekomen en dat zorgt meteen voor kansen voor anderen. Peter Wright wist vanuit de helft van MVG de finale te halen, maar Ryan Searle was de grote sensatie vanuit de ander helft. Voor beide mannen zou het een eerste titel in dit toernooi zijn, voor Searle zelfs zijn eerste op TV. Afrekenen met Wright is echter een flinke uitdaging. De Schot begon ook sterk met een 13-darter, hij liet zien dat hij er klaar voor was. Toch was het ‘Snakebite’ die in de beginfase niet doorbeet. Twee keer miste hij in de leg van Searle meerdere pijlen om te breken. Wright was scorend superieur, maar toch stond het 2-2. Met een 13-darter ging hij wel met een voorsprong de onderbreking in, maar hij had genoeg om over na te denken.

Searle groeit in de wedstrijd

Met een 15-darter was het Searle die na de onderbreking de stand gelijk zette. De Engelsman leek scorend beter te worden. Op de dubbels ging het echter mis: hij miste vier pijlen om Wright te breken. Met een 16-darter sloot hij wel weer aan, waarna Wright ook weer zijn eigen leg hield. Een 14-darter van Searle later stond het alweer 5-5. Na de tweede onderbreking was het dan wel raak voor ‘Heavy Metal’: met een 14-darter pakte hij dan toch de break en kwam hij op voorsprong. Lang kon hij er niet van genieten, Wright brak meteen terug.

Spannend tot het einde

Searle leek even het momentum te pakken te hebben, maar dit verdween als sneeuw voor de zon. Nadat Wright zijn eigen leg hield in 16 pijlen brak hij Searle met een 141-finish voor een 15-darter. Scorend liep het helemaal niet meer bij Searle, maar doordat Wright ook ineens een mindere leg had kon hij toch terug breken met een 21-darter (!). Met een 16-darter na onderbreking nummer drie kwam de stand zelfs weer in evenwicht. Nog maximaal vijf les waren er te spelen, en ook alle vijf werden daadwerkelijk gevuld. Hier was echter wel een wonder voor nodig: nadat Wright op 10-8 was gekomen gooide hij 129 dood. Een beurt later miste hij dubbel zes, waardoor Searle met een 103-finish in leven bleef. In de beslissende leg zette Searle zich met een 177-score weg op dubbel 12, maar een 62-finish van Wright deed hem alsnog de das om. Wright toonde strijdlust en werd beloond. De prijzenkast van de Schot werd zo maar weer eens uitgebreid.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ryan Searle: 92.1 / 32.36%
Peter Wright: 95.49 / 36.67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Peter Wright verovert Players Championship Finals