Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Peter Wright verslaat Clayton en bereikt finale

Peter Wright heeft wederom een finale behaalt in 2021. Op het Players Championship Finals in Minehead stond de tweede halve finale op het programma tussen de man in vorm Johnny Clayton en Peter Wright. Lees hier meer.

Wright beleeft bliksemstart

Peter Wright begon uitstekend aan zijn halve finale partij tegen Johnny Clayton. Met twee twaalf darters op rij was er voor Clayton weinig tegen te doen in het begin. Met een gemiddelde van 111 ging Wright de eerste break in met een 4-1 voorsprong. Clayton had geen antwoord op het accurate spel van de Schot.

Ook in de tweede sessie had Clayton moeite met het gooien van triples en ook zijn dubbels lieten hem in de steek. Wright bleef sterk gooien, onder andere een 156-finish viel binnen. Na dertien legs gespeeld te hebben stond ‘Snakebite’ met 10-3 voor. Op het laatst stribbelde Clayton nog even tegen door drie legs op rij te winnen. In leg zestien mistte Wright zelfs 5 matchdarts. Clayton kwam terug tot 10-6. Een leg later was het wel raak via een 80-finish op dubbel 10. Zo won de Schot met 11-6.

Het is de eerste keer dat Peter Wright in zijn loopbaan de finale van het Players Championship Finals haalt. Mocht hij deze major winnen, dan wint hij dit jaar na de World Matchplay weer een major toernooi.

Eerder op de dag versloeg Wright al Van Gerwen in een spannende partij. Met deze vorm lijkt de Schot samen met Gerwyn Price een van de topfavorieten voor de WK titel, wat over een halve maand van start gaat in het roemruchte Alexandra Palace.

Gemiddeldes / dubbelpercentages
Peter Wright: 94.97 / 45.8%
Johnny Clayton: 94.33 / 26.1%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *