Peter Wright

Peter Wright verslaat Smith en eindigt als tweede

De beslissende avond van de Premier League! Welke drie spelers mogen samen met Glen Durrant mee naar de play-offs. In de derde partij kwam Peter Wright (3) in actie tegen Michael Smith (7). Wright was door de nederlaag van Van Gerwen al zeker van de play-offs, terwijl Smith al uitgeschakeld was. Lees hier het wedstrijdverslag terug.

Wright pakt de eerste break

Peter Wright mocht de partij om des kiezersbaard te beginnen. Met een 65-finish hield Wright zijn eigen leg. Met een mooie 128-finish hield Michael Smith zijn eigen leg voor 1-1. Met een 16-darter hield Wright opnieuw zijn eigen leg. In de vierde leg miste Smith een 89-finish op dubbel 5, waardoor Wright met een 15-darter de eerste break van de partij plaatste. Met een 14-darter werd de break verzilverd.

Wright eindigt tweede

In leg 6 miste Wright twee pijlen op dubbel 12 voor de rebreak, waardoor Smith met een 70-finish toch nog zijn eigen leg hield. Met een 16-darter hield Wright opnieuw zijn eigen leg. In de achtste leg produceerde ‘Snakebite’ een 86-finish en brak daarmee voor de tweede keer in de wedstrijd; 6-2. Een leg later werd de break met een 76-finish voor 7-2. In de tiende leg miste Smith een 144-finish op dubbel 12, maar kreeg nog een kans nadat Wright twee matchdarts miste. Via dubbel 6 hield ‘Bully Boy’ zijn eigen leg. Smith wist in de elfde leg voor de eerste break te zorgen, met een 16-darter kwam hij terug tot 7-4. In de twaalfde leg miste Wright opnieuw twee matchdarts, waardoor Smith met een 87-finish de break verzilverde. In de dertiende leg produceerde Wright een 13-darter en pakte daarmee een 8-5 overwinning en de tweede plaats in de eindstand.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 96,62 / 36,36%
Michael Smith: 94,33 / 45,45%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Peter Wright verslaat Smith en eindigt als tweede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *