Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Peter Wright verslaat Smith en eindigt als tweede

De beslissende avond van de Premier League! Welke drie spelers mogen samen met Glen Durrant mee naar de play-offs. In de derde partij kwam Peter Wright (3) in actie tegen Michael Smith (7). Wright was door de nederlaag van Van Gerwen al zeker van de play-offs, terwijl Smith al uitgeschakeld was. Lees hier het wedstrijdverslag terug.

Wright pakt de eerste break

Peter Wright mocht de partij om des kiezersbaard te beginnen. Met een 65-finish hield Wright zijn eigen leg. Met een mooie 128-finish hield Michael Smith zijn eigen leg voor 1-1. Met een 16-darter hield Wright opnieuw zijn eigen leg. In de vierde leg miste Smith een 89-finish op dubbel 5, waardoor Wright met een 15-darter de eerste break van de partij plaatste. Met een 14-darter werd de break verzilverd.

Wright eindigt tweede

In leg 6 miste Wright twee pijlen op dubbel 12 voor de rebreak, waardoor Smith met een 70-finish toch nog zijn eigen leg hield. Met een 16-darter hield Wright opnieuw zijn eigen leg. In de achtste leg produceerde ‘Snakebite’ een 86-finish en brak daarmee voor de tweede keer in de wedstrijd; 6-2. Een leg later werd de break met een 76-finish voor 7-2. In de tiende leg miste Smith een 144-finish op dubbel 12, maar kreeg nog een kans nadat Wright twee matchdarts miste. Via dubbel 6 hield ‘Bully Boy’ zijn eigen leg. Smith wist in de elfde leg voor de eerste break te zorgen, met een 16-darter kwam hij terug tot 7-4. In de twaalfde leg miste Wright opnieuw twee matchdarts, waardoor Smith met een 87-finish de break verzilverde. In de dertiende leg produceerde Wright een 13-darter en pakte daarmee een 8-5 overwinning en de tweede plaats in de eindstand.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 96,62 / 36,36%
Michael Smith: 94,33 / 45,45%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *