Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Peter Wright

Peter Wright weer succesvol op laatste dag Super Series

De Super Series 5 werd donderdagmiddag afgerond met Players Championship 20. Na drie verrassende winnaars was het vandaag een bekende naam die met de titel er vandoor ging, Peter Wright was succesvol in Coventry. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

De laatste dag van de Super Series begon met 127 spelers, Jose de Sousa kreeg een bye naar de tweede ronde. Joe Cullen, Gary Anderson en Mervyn King deden niet mee aan Players Championship 20. In de eerste ronde werden er meteen twee 9-darters gegooid. Kim Huybrechts deed het in een 6-2 overwinning op Dirk van Duijvenbode, Gabriel Clemens gooide zijn eerste perfecte leg tegen Jelle Klaasen. Dit toernooi was het laatste toernooi wat meetelde voor de World Matchplay kwalificatie, Jermaine Wattimena en Martijn Kleermaker konden zich nog kwalificeren maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Beide heren verloren bij de laatste 32 en dat betekende ook dat alle deelnemers voor de World Matchplay bekend waren. Naast deze twee Nederlanders hebben Adrian Lewis, Simon Whitlock, Raymond van Barneveld en Jeffrey de Zwaan zich ook niet geplaatst.

Sinds lange tijd stonden er zes van top 8 geplaatste spelers in de kwartfinales, Danny Noppert en non-tourkaarthouder Chas Barstow waren de twee andere kwartfinalisten. De afwezige Joe Cullen en Jonny Clayton, die in de tweede ronde verloor, waren de twee spelers uit de top 8 die niet in de kwartfinales stonden. Uiteindelijk waren het de nummers 2 en 3 van de wereld die de finale bereikten. Michael van Gerwen bereikte zijn tweede finale van het jaar. De Nederlander versloeg op weg naar de finale Adam Gawlas (6-5), John Henderson (6-1), Chris Dobey (6-5), Dave Chisnall (6-3), Michael Smith (6-5) en Jose de Sousa (7-2). Net als bij de laatste twee Super Series bereikte Peter Wright weer de finale. Hij behaalde de finale ten koste van Boris Krcmar (6-3), Steve Brown (6-4), Martijn Kleermaker (6-5), Daryl Gurney (6-4), Danny Noppert (6-3) en James Wade (7-2).

Finale

Michael van Gerwen begon de finale, maar werd meteen gebroken. Peter Wright produceerde een 84-finish in 12 darts voor de break en verzilverde die break met een 74-finish. Een matige leg volgde, maar het was opnieuw de Schot die een break plaatste. Dit keer kon hij de break niet verzilveren, Van Gerwen brak met een 130-finish terug naar 3-1. Van Gerwen miste vervolgens een 81-finish op de bull om de break te verzilveren, Wright plaatste meteen de rebreak met een 11-darter voor 4-1. In de zesde leg kreeg Van Gerwen de kans op een perfecte leg, maar werd gemist. Wright hield met een waanzinnige 144-finish zijn eigen leg. Met een 17-darter hield Van Gerwen nog wel zijn eigen leg voor 5-2, maar verder kwam hij niet. ‘Snakebite’ won de laatste drie legs in 12,13 en 15 darts voor een 8-2 overwinning en zijn derde titel van het jaar.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 108,84 / 67%
Michael van Gerwen: 106,27 / 25%

Nederlanders

Voor de Nederlanders was een goede dag in Coventry. Michael van Gerwen behaalde een mooie finaleplaats, maar heeft tot zover dit jaar nog steeds geen titel op zak. Naast Van Gerwen bereikten vijf andere Nederlanders de laatste 32. Voor vier daarvan was dat ook het eindstation. Niels Zonneveld verloor in een goede partij van Jose de Sousa (6-3), Raymond van Barneveld moest zijn hoofd buigen voor Dimitri van den Bergh (6-1), Jermaine Wattimena kon het niet bolwerken tegen Michael Smith (6-3) en Martijn Kleermaker verloor in een beslissende leg van Peter Wright (6-5). Danny Noppert was vandaag weer erg constant en behaalde de kwartfinales waar ‘Snakebite’ te sterk was.

Uitslagen

Kwartfinales
Jose de Sousa 6-3 Chas Barstow
Michael van Gerwen 6-5 Michael Smith
James Wade 6-3 Gerwyn Price
Peter Wright 6-3 Danny Noppert

Halve finales
Michael van Gerwen 7-2 Jose de Sousa
Peter Wright 7-2 James Wade

Finale
Peter Wright 8-2 Michael van Gerwen

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *