Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Peter Wright wint deciding-leg voor de titel

De vierde dag van de PDC Winter Series kreeg een finale met twee finalisten die het ook verdiende. Zowel Peter Wright als Jose de Sousa overtuigde de hele dag en regen 100+ gemiddeldes aaneen. In de finale bracht de Bull voor de wedstrijd uiteindelijk de beslissing. De Nederlanders, waaronder Michael van Gerwen, wisten vandaag niet te overtuigen.

Route naar de finale

Beiden finalisten wisten vandaag te overtuigen en kende eigenlijk weinig problemen. Peter Wright overtuigde met ontzettend goed spel richting deze finale. Hij liet maar weer eens zien waarom hij de wereldkampioen is en hij reeg de 100+ gemiddeldes dus aaneen. Wright mocht de eerste ronde overslaan, maar hij was in de tweede ronde wel gelijk op niveau. In een Schots onderonsje liet Peter Wright weinig heel aan Robert Thornton. Met een gemiddelde van 106.1 en een 120-finish voor de wedstrijd versloeg Wright zijn landgenoot met 6-1. In zijn tweede wedstrijd tegen Steve Lennon, deed Peter Wright er nog even rustig een schepje bovenop. Met een 11-darter en een 12-darter wist Wright het verschil tegen Steve Lennon te maken voor een gemiddelde van 108.8. Ook in de achtste finales had Wright weinig moeite. Hij veegde dit keer Ricky Evans met 6-1 van het bord af, dit keer met een gemiddelde van slechts 97.6. In de kwartfinale kreeg Peter Wright het lastiger, hij had meer moeite om de triples te vinden en hij gaf zo zelfs kansen weg aan Jermaine Wattimena. Hier kon Wattimena niet van profiteren en zo kwam Wattimena niet verder dan drie gewonnen legs. Peter Wright versloeg Wattimena met 6-3 en met een gemiddelde van 95.3. In de halve finale was Peter Wright weer eens heer en meester. Joe Cullen maakte geen enkele kans. Peter Wright versloeg Joe Cullen met 7-1, terwijl Joe Cullen gewoon een gemiddelde van 97.9 gemiddeld gooide.

Jose de Sousa liet vandaag ook maar weer eens zien dat hij in topvorm is. De Portugees kwam op de eerste twee dagen van deze Winter Series al tot de halve finale en tot de finale. Deze topvorm liet hij vandaag weer zien. In de eerste ronde speelde hij al een toppartij, maar ondanks dat De Sousa een gemiddelde van ruim boven de 100 wist te produceren, raakte hij Andy Boulton maar niet kwijt. In de last-leg decider moest hij een 75-finish produceren om de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Jose de Sousa had een gemiddelde van 106.6 nodig. In de volgende rondes had hij weinig moeite met zijn tegenstanders. Met gemiddeldes in de eind 90 versloeg hij vrij eenvoudig Kirk Shepherd, Adam Hunt en Brandon Dolan. In de kwarfinales had Jose de Sousa ook weinig problemen met Jonny Clayton. In de halve finale speelde Jose de Sousa tegen Adrian Lewis. Dit werd een uitstekende wedstrijd. Beiden spelers gooide boven de 100 gemiddeld, er waren mooie checkouts en de spelers waren aan elkaar gewaagd. Jose de Sousa wist uiteindelijk een keertje meer te breaken en dat maakte het verschil. Het hoogtepunt van de wedstrijd was een 132-checkout van Jose de Sousa voor de break. Jose de Sousa mocht zich zo opmaken voor zijn tweede finale van deze Winter Series.

Finale

In de finale werd er gelijk begonnen met een 100-finish en een 11-darter. Deze 11-darter komt op naam van Jose de Sousa. Hij brak gelijk en nam het initiatief van de wedstrijd over van Peter Wright. Het was ook een spannende wedstrijd. Beiden spelers gaven elkaar weinig toe en daardoor bleef het dicht bij elkaar. Beiden spelers hadden een gemiddelde van net onder de honderd, zonder echt bijzondere dingen te doen. Peter Wright wist het verschil te maken in de 10e leg. Jose de Sousa kreeg 64 niet uit en was zo niet binnen 15 pijlen uit. Wright was dit wel en hij brak zo naar 6-4. Hij verzilverde de break ook voor 7-4. De wedstrijd leek dus voorbij, maar niets was minder waar. Jose de Sousa hielt eerst zijn eigen leg, en daarna gooide hij een fraaie 86-finish voor een 12-darter en de break. Hij was weer helemaal terug in de wedstrijd. De finale moet uiteindelijk beslist worden met een last-leg decider. De bulls-eye voor Peter Wright blijkt ontzettend cruciaal te zijn. Hij zorgt dat hij binnen 9 pijlen op 100 staat en won zo de laatste leg. Hij wint de vierde dag van de PDC Winter Series.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 100,5 / 53%
Jose de Sousa: 98,1 / 44%

Nederlanders

Hoewel veel Nederlanders in de eerste ronde op stream wisten te winnen, wisten de Nederlanders niet te overtuigen. Benito van der Pas, Danny Noppert en Dirk Telnekes wisten allemaal op beeld te winnen. Jermaine Wattimena wist het verst te komen. Hij ging in de kwartfinales onderuit tegen de wereldkampioen Peter Wright. Dirk van Duijvenbode wist de vierde ronde te halen, maar ging daar onderuit tegen Ryan Murray. Murray was degene die Jeffrey de Zwaan ook wist uit te schakelen, in de derde ronde. Michael van Gerwen speelde ook weer zijn eerste toernooi na zijn rugklachten. Hij had moeite met de dubbels, maakte vreemde keuzes en verloor zo in de tweede ronde van halve finalist Adrian Lewis.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *