Peter Wright wint PC 20, Dekker beste Nederlander

Het laatste toernooi voordat de World Matchplay aankomende week begint: Players Championship 20. Op deze dag zal bepaald worden met welke vorm de gekwalificeerde darters het telivisietoernooi in zullen gaan.

Nederlanders
Nederland heeft een flink aantal Tourkaarthouders. Dit betekent helaas dat vele daarvan in de eerste rondes uitgeschakeld werden. Maik Kuivenhoven verloor van halve-finalist Adrian Lewis met 6-2 en Vincent van der Meer verloor van Van Barneveld in een slechte wedstrijd met 6-5. Ook Danny Noppert kwam te kort. Hij verloor met dezelfde cijfers (6-5) van Alan Tabern. Niels Zonneveld, Geert Nentjes, Vincent van der Voort, Vincent Kamphuis, Ron Meulenkamp, Mario Robbe en Yordi Meeuwisse strandden tevens zonder een wedstrijd te winnen in de eerste ronde.

In ronde twee moesten 3 Nederlanders het toernooi verlaten. Raymond van Barneveld verloor met 6-4 van Rob Cross, Mike van Duivenbode met 6-5 van Devon Petersen en Benito van de Pas verloor met 6-1 van Nathan Aspinall.

Een rondje verder verloren Jermaine Wattimena (6-5) en Dirk van Duijvenbode (6-2) van Joe Cullen en Gerwyn Price. Aankomende bij de laatste 16 verloren er drie van de vier overgebleven Nederlanders. Christian Kist eindigde zijn goede reeks door te verliezen van Jan Dekker (6-3). Jelle Klaasen verloor van de goed spelende Devon Petersen na een matchdart gehad te hebben(6-5) en Jeffrey de Zwaan kon niet winnen van een fenomenale Peter Wright (6-1).

Helaas moest Jan Dekker bij de laatste 8 afscheid nemen van het toernooi. De Nederlander verloor van Adrian Lewis met 6-2 in een matige partij. Toch is Jan Dekker de beste Nederlander van de dag.

Finales
Uiteindelijk stonden in de halve-finales Peter Wright, Joe Cullen, Adrian Lewis en (opvallend) Adrian Gray. Peter Wright won met 7-2 van Gray, en Joe Cullen won met dezelfde cijfers van Lewis.
Finale: Wright vs Cullen. Wright begon wederom ijzersterk en stond na 4 legs al met 4-0 voor met een gemiddelde van ruim 107. De vijfde leg ging eveneens naar “Snakebite” in 15 darts waarna Cullen de zesde leg pakte. Dat bleek het laatste wapenfeit voor de “Rockstar” want Wright pakte gedecideerd de laatste drie legs in 12, 12 & 17 darts waardoor de eenzijdige finale met 8-1 gewonnen werd door Wright die zo zijn derde titel in vijf dagen pakte.

Deel met:


Plaats een reactie