Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Peter Wright wint Players Championship 13 en Summer Series

Afgelopen middag werd het laatste toernooi voor de PDC Summer Series gespeeld. Uiteindelijk wisten Gerwyn Price en Peter Wright de finale van Players Championship 13 te bereiken.

Route naar de finale

Peter Wright plaatste zich als eerste speler voor de finale van Players Championship 13. Hij begon de dag met een bye in de eerste ronde. In de tweede ronde werd Jelle Klaasen met 6-4 verslagen. In de derde ronde had Wright weinig moeite met Darren Webster, het werd 6-2. Bij de laatste 16 versloeg Wright Dolan met 6-1 en een gemiddelde van 103. In de kwartfinales moest er een beslissende leg aan te pas komen tegen Nathan Aspinall, maar die werd wel gewonnen. In de halve finale noteerde ‘Snakebite’ een gemiddelde van 109 om met 7-2 te winnen van Wayne Jones.

Gerwyn Price was de tweede speler die de finale haalde. Hij begon het toernooi ook met een bye. In de tweede ronde gaf Price een whitewash aan William O’Connor. In de derde ronde noteerde ‘The Iceman’ een gemiddelde van 113 om met 6-1 te winnen van Darius Labanauskas. Bij de laatste 16 werd Jose de Sousa in een beslissende leg verslagen. In de kwartfinales had de Welshmen weinig moeite met de winnaar van Players Championship 12, James Wade, het werd 6-1. In de halve finales kwam hij Devon Petersen tegen, die het toernooi moest winnen om de World Matchplay te halen. Uiteindelijk wist Price met 7-6 te winnen, ondanks een gemiddelde van 113 van de Zuid-Afrikaan.

Finale

Peter Wright mocht de laatste finale van de PDC Summer Series beginnen, hij won namelijk het bullen. Price wist meteen in de eerste leg te breaken, dankzij een 180’er en een 61-finish. Price wist de break niet te verzilveren, hij miste 3 darts op de dubbel. Wright profiteerde optimaal, want hij brak met een 64-finish terug naar 1-1. In de derde leg miste beide heren dubbels, maar via dubbel 10 hield zijn eigen leg. Met een 15-darter brak Wright en pakte daarmee zijn derde leg op een rij. Met een 74-finish werd de break verzilverd voor een 4-1 voorsprong. Met een 11-darter brak de Schot opnieuw voor een 5-1 voorsprong.

Met een 55-finish brak Price gelijk terug en maakte er 5-2 van. Price miste een 70-finish om de break te verzilveren, dankzij een 13-darter brak Wright voor de vierde keer. Met een 74-finish kwam ‘Snakebite’ op matchpoint; 7-2. Met een 14-darter wist Wright de finale met 8-2 te winnen en pakte daarmee de titel! Ten slotte wint ook Peter Wright de Summer Series Ranking!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 99,30 / 20%
Gerwyn Price: 91,82 / 61,54%

Nederlanders

Players Championship 13 begon met 19 Nederlanders. In totaal wisten 11 Nederlanders de tweede ronde te bereiken. De tweede ronde was het eindstation voor Michael van Gerwen, hij kwam terug van 0-5 tot 5-5 maar in de laatste leg was Devon Petersen te sterk. Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Martijn Kleermaker en Dirk van Duijvenbode bereikten de laatste 32. Noppert en Wattimena verloren respectievelijk van Jose de Sousa en Brendan Dolan met 6-1, terwijl Van Duijvenbode zijn landgenoot Kleermaker met 6-3 versloeg. De laatste 16 was het eindstation voor ‘The Titan’, Nathan Aspinall versloeg hem met 6-3.

9-darter

Darren Webster produceerde de tweede 9-darter in de PDC Summer Series. In de derde leg van zijn eerste ronde partij tegen Kim Huybrechts, gooide de Engelsman twee keer 180 om vervolgens 141 uit te gooien voor de perfecte leg. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 6-1 gewonnen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *