Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Peter Wright wint thriller van Callan Rydz

Peter Wright heeft een spannende partij op het WK darts met 5-4 gewonnnen van Callan Rydz. Het was een partij van zeer hoog niveau en de partij was dus ook nog gelijkwaardig. Uiteindelijk komt Wright terug van een 3-1 achterstand en had hij de zenuwen het best onder controle. Lees hier alles over de partij.

In de derde kwartfinale van het PDC world darts championship 2022 spelen Peter Wright en Callan Rydz tegen elkaar. Beiden gaan eenvoudig door het toernooi heen en komen nu elkaar tegen. Callan Rydz heeft op dit WK Yamada, Dolan, Aspinall en Soutar al uitgeschakeld. Peter Wright heeft op zijn beurt Meikle, Heta en Searle uitgeschakeld. De laatste ontmoeting op TV tussen Wright en Rydz leverde veel spektakel op. Beiden gooide boven de 108 gemiddeld en Rydz won zo met 6-3 op het EK.

Wright en Rydz geven fenomenale eerste set geen gevolg

De eerste set was overduidelijk voor Callan Rydz, hij won hem met 3-0. Het was een zeer goede set van Rydz, hij was scorend erg goed en finishend was het ook fantastisch. Hoewel Peter Wright 105.67 gemiddeld gooide, kreeg Wright slechts een pijl op de dubbel in de hele set. Callan Rydz startte fenomenaal met een 12-darter, dit deed hij met een 152-finish. In de tweede leg was Peter Wright scorend te mager. Hij had een 114-finish nodig om zijn eigen leg in vijf beurten af te ronden, hij kreeg hier een pijl voor en mistte deze. Rydz profiteerde en wist zo te breken. Rydz verzilverde de break ook nog met een 15-darter en een 94-finish. Hij gooide in deze set zo 110 gemiddeld.

Callan Rydz kwam ook op 2-0 voorsprong. De tweede set was zeker niet zo goed als de eerste set. Scorend was het voor beiden moeizaam en dit zorgde voor een erg onregelmatige set. In de gehele set was ook niemand in staat om de eigen leg te houden en beiden waren ook niet in staat om de eigen legs in vijf beurten af te ronden. Peter Wright was scorend de sterkste in deze set, maar hij won de set dus niet. Het finishend werk van Rydz maakte het verschil in deze set. In de eerste leg mistte Peter Wright twee volle handen op de dubbel, Rydz profiteerde met een 106-finish. In de derde leg mistte Peter Wright ook twee pijlen op de dubbel en Callan Rydz profiteerde weer met een 106-finish. In de vijfde leg gooide Rydz ook nog een 105-finish om de set te pakken.

Wright krijgt finishes niet op orde, Rydz profiteert

Peter Wright kwam terug op 2-1. Peter Wright was scorend nog steeds de sterkste en dit keer wist Rydz de finishes ook niet meer produceren. Peter Wright wist gelijk te breken en mocht hier weer vijf beurten over doen. Hij leek ook eenvoudig zijn break te verzilveren, maar dit leverde weer ‘double trouble’ op. Peter Wright mistte maar liefst acht dubbels om de break te verzilveren en Rydz profiteerde. In de derde leg wist Peter Wright zelf een 112-finish te produceren, dit was om te breken met een 15-darter. Wanneer Wright vervolgens zes beurten krijgt om zijn leg te houden, lukt dit hem wel en zo kwam hij op 1-2.

Callan Rydz pakt ook weer de set Wright en komt op een 3-1 voorsprong. Rydz was deze set ook scorend weer van de partij met een gemiddelde van 111 en kon het Wright daardoor weer heel moeilijk maken. In de eerste leg stonden beiden heren keurig binnen twaalf pijlen op de dubbel, maar Wright wist de derde pijl erin te krijgen om de leg te houden. In de tweede leg liep Rydz scorend wel uit en mocht daardoor een fnishbeurt missen, hij hield zijn eigen leg en kon zo weer druk zetten op Wright. Het druk zetten lukte en had ook effect, Peter Wright mistte twee pijlen om binnen vier beurten uit te zijn, Rydz profiteerde hiervan en gooide een 97-finish en een 12-darter om te breken. Peter Wright wist geen 12-darter te producen om gelijk terug te breaken, Rydz was in vijf beurten uit en pakte zo de vierde set.

Peter Wright trekt het weer helemaal gelijk

Peter Wright wint de vijfde set overtuigend en komt zo op 3-2. Met een gemiddelde van 110 liet hij Rydz kansloos en won de set met 3-1. In de eerste leg van de vijfde set, gooide Wright gelijk een 12-darter om te breken, dit deed hij met een 140-finish via tweemaal tops. hij verzilverde de break ook nog eens binnen vijf beurten via een 91-finish. Wright was wel een leg afwezig en deze mocht Rydz dus ook pakken in zes beurten, verder liet Wright het niet komen in deze set. Hij gooide een 11-darter en een 84-finish om de set te pakken. Rydz wist deze set ook niet echt aan te haken, hij stond elke leg te ver weg om druk te zetten. Hij zou het scorend dus weer op moeten pakken om sets over de streep te trekken.

Peter Wright wint een fenomenale set en komt zo op 3-3. Peter Wright gooide deze set 114.18 gemiddeld, maar Callan Rydz wist het Wright toch moeilijk te maken met 111.05 gemiddeld. Peter Wright gaf geen eigen leg af en mocht zo de set winnen. In de eerste leg deed hij dit met een 14-darter. Rydz hield zijn eigen leg met een 88-finish en een 12-darter, maar Wright stond hier ook al te wachten op 92. In de derde leg leek Peter Wright op weg naar een stukje magie. Hij gooide twee 180-ers op rij en in de derde beurt zat de T20 en de T19 er ook al in, hij mistte de D12 en moest het dus met een 10-darter doen. In de vierde leg wist Rydz wel de 141-finish te gooien, dit deed hij voor een 12-darter en zo kwam er een beslissende leg aan. Callan Rydz kreeg hier een pijl op de dubbel, hij mistte en was dus niet in vijf beurten uit. Peter Wright gooide een 96 finish via D18 en D20.

Wright sleept hem eruit

Callan Rydz kwam met de 4-3 opnieuw op voorsprong. Na de eerste leg leek alles nog zo goed te gaan voor Wright, maar hij gaf de set weg. Wright brak in de eerste leg gelijk met een 11-darter en leek deze ook te gaan verzilveren. Hij kreeg 56 niet uit en was zo ook nog niet uit in zes beurten. Rydz profiteerde daar dan wel van en brak zo terug. Rydz wist de break wel sterk te verzilveren, hij stond na negen pijlen op de dubbel en gooide uiteindelijk een 12-darter. Wanneer Peter Wright in zijn eigen leg weer zes pijlen mist op de dubbel en zo niet in zes beurten uit is, weet Rydz de set te pakken en pakte zo ook de voorsprong. Rydz heeft nog een setje nodig.

De achtste set was voor Wright en zo kwam hij op 4-4. In deze set was Callan Rydz kansloos. Peter Wright hield zijn eerste leg keurig in vijf beurten, Rydz stond nog op 137 en kon de druk dus niet opvoeren. Wright wist ook te breken in vier beurten en was zo op rozen. Wright had nog wel moeite om de set binnen te halen en mistte vier pijlen op de dubbel, maar Rydz kreeg 76 niet uit. Peter Wright pakte de achtste set en we gingen zo naar een beslissende set.

Peter Wright sleept de wedstrijd eruit en wint met 5-4. De laatst set was wel de set van de bibbers. Beiden heren haalde niet hun niveau meer en Wright leek de wedstrijd te kunnen pakken op ervaring. Beiden spelers gooide in de negende set slechts rond de 90 gemiddeld. In de eerste leg wist Wright gelijk te breken, Rydz verprutste 74 helemaal door twee grote vlakken te missen en Wright profiteerde hiervan. Wright verzilverde de break en kwam zo op matchpoint, dit deed hij door een 78-finish te gooien onder druk van Rydz die op 84 stond. Rydz kwam nog wel één keer terug, Wright had een zeer zwakke leg en Rydz was wel in vijf beurten uit, hij brak zo terug en verzilverde de break ook nog na een nieuwe zwakke leg van Wright. Vervolgens sloegen de zenuwen toe bij Rydz. Hij mistte veel grote vlakken en kon geen scores meer vinden. Wright brak gelijk in de eerste leg van de verlenging en kwam zo opnieuw op matchpoint. Hij gooide zijn eerste matchdart er gelijk in. Peter Wright wint deze triller en plaatst zich voor de halve finales.

gemiddeldes / dubbelpercentage:
Peter Wright: 99.75 / 33.90%
Callan Rydz: 97.80 / 41.86%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *