Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Peters en Rietbergen pakken tweede NDB titel, De Graaf blijft ongeslagen

Zondag 19 januari werd de vierde NDB Ranking gespeeld in Vlaardingen. Lees hier meer.

Senioren
Luc Peters heeft zijn tweede NDB Ranking van het seizoen op zijn naam geschreven. Peters bereikte zijn derde finale met overwinningen op Jos Kreeft (4-0), Bryan Leijten (4-0), Johan van Velzen (4-1), Michel van der Horst (5-4) en Jeroen Mioch (5-0). Hij nam het op tegen Bert-Jan Mulder die zijn allereerste finale van een NDB Ranking bereikte. Dit deed Mulder ten koste van Marcel Hemel (4-1), Joost Geurts (4-2), Pieter Kalteren (4-1), Andrew Helsemans (4-2), Lorenzo Prink (4-0) en Ahmad Ahmaddy (5-3). De eerste set van de finale ging met 3-1 naar Peters. In de tweede set miste Peters 3 matchdarts, waardoor Mulder de tweede set met 3-2 naar zich toetrok. De beslissende set ging ook naar een beslissende leg, waar Peters een enorme belangrijke 180 gooide om dubbel 10 over te laten. Mulder wist 127 niet uit te gooien, waardoor Peters via dubbel 10 de titel toch pakte.

Bij de dames was het wederom Aileen de Graaf die de titel pakte, ze deed drie keer mee en won drie keer. Ze won op weg naar de finale van Marije Polman (3-1), Layla Brussel (3-0), Borg Jansen (3-0), Heidi Schijvens (4-0), Vanessa Zuidema (4-2). Ze speelde in de finale tegen Astrid Trouwborst, die haar eerste finale van dit seizoen bereikte. De Graaf bleek toch wat te sterk te zijn en won met 5-1.

De vierde NDB Ranking bij de Heren B werd gewonnen door Manuel Marques, die in de finale afrekende met Engin Olgijn. Marques wist de beslissende leg van de finale naar zich toe te trekken. Beide heren waren afwezig op de eerste drie rankings. Daarnaast lag de top van de Heren B er dit keer snel uit.

Jeugd
Danny Jansen heeft na drie matige NDB Rankings zijn eerste titel binnen dit seizoen. Hij bereikte de finale met overwinningen op Marcel Bus (3-1), Demy Sijbrands (3-2), Calvin Nicolai (3-0) en Mark Tabak (3-0). In de finale was ‘Menum Power’ met 4-1 te sterk voor Bram van Dijk, die zijn eerste NDB finale behaalde.

Bij de meisjes won Lerena Rietbergen haar tweede NDB Ranking. Ze versloeg op weg naar de finale Caithlyn Biever (3-0) en Lola van Vuren (3-0). In de finale was Rietbergen met 3-1 te sterk voor Aranka van der Waals, die in de kwartfinale Rosanne van der Velde opnieuw versloeg.

Massimo Balsamo won de vierde NDB Ranking bij de aspiranten. Balsamo bereikte de finale met overwinningen op Dylan van Lierop (3-0), Victor Strijdonk (3-0) en Lucas Tessin (3-2), die 0-2 voor stond en matchdarts miste. In de finale was Balsamo met duidelijke cijfers te sterk voor Tinus van Tiel (3-0), die de eerste 3 rankings op zijn naam schreef.

Image courtesy of FOTO: Dartbond Midden Nederland
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Peters en Rietbergen pakken tweede NDB titel, De Graaf blijft ongeslagen