Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Devon Petersen

Petersen knokt zich langs debutant Doets in ‘last-leg decider’ 

Kevin Doets maakte vrijdag zijn debuut op de European Tour. Tijdens het European Darts Open nam hij het op tegen de Zuid-Afrikaanse Devon Petersen, die het onderonsje in een last-leg decider wist te winnen. 

De eerste ronde-wedstrijd ging tijdens de eerste vijf legs met de darts mee. Petersen mocht de avondsessie aftrappen en hield zijn eigen legs in respectievelijk vijftien, veertien en dertien pijlen. Doets had daarvoor veertien en negentien pijlen nodig. In de zesde leg plaatste Petersen de eerste break. Met een 14-darter kwam hij 4-2 voor. 

Een leg daarna wist Doets de break ongedaan te maken door de Zuid-Afrikaan terug te ‘breaken’. Via triple negentien, een enkele twaalf en dubbel zes gooide hij 81 uit. De leg die hij daarna mocht beginnen, wist hij te behouden. En ook de leg die Petersen aansluitend begon, trok Doets naar zich toe. Na een mislukte poging op de dubbel twintig, brak hij ‘The African Warrior’ met een 5-finish via dubbel twee. 

Petersen liet het daar niet bij zitten en brak de Nederlander terug. Met een 63-finish dwong hij een beslissende leg af, waaraan hij uiteraard zelf mocht beginnen. Hij stond als eerste op een dubbel, maar miste eenmaal de dubbele zestien en gooide daarna nog drie pijlen naast de dubbele acht. Uiteindelijk bleek die dubbele acht toch de winnende dubbel. Petersen won de laatste leg in twintig pijlen en was met 6-5 net iets te sterk voor Doets. In de tweede ronde mag hij het opnemen tegen zijn goede vriend Joe Cullen.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages: 
Devon Petersen: 87,19 / 40,0% 
Kevin Doets: 88,05 / 27,8% 

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Petersen knokt zich langs debutant Doets in ‘last-leg decider’