Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Pétur Guðmundsson

Pétur Guðmundsson over IJslander op PDC-podium: ‘Dit is een mijlpaal voor het IJslandse darten’

Matthías Örn Friðriksson werd afgelopen weekend de eerste IJslander ooit op een PDC-podium op de Nordic Darts Masters. Darts Actueel sprak, tijdens de Dutch Open, met IJslander Pétur Guðmundsson over hoe belangrijk deze wedstrijd was voor het IJslandse darten.

De 35-jarige Friðriksson maakte afgelopen vrijdag zijn debuut op een PDC TV-toernooi, de Nordic Darts Masters. Hiermee werd hij de allereerste IJslander ooit op een PDC-podium. Goed speelde hij niet, met een gemiddelde van 64,64 verloor hij met 6-0 van Peter Wright.

Een dag later kwam landgenoot Pétur Guðmundsson in actie in het singletoernooi van de Dutch Open. Guðmundsson bereikte de laatste 512 (won twee partijen), waarin hij met 3-1 verloor van de nummer één van de WDF James Hurrell. Darts Actueel sprak met ‘The Father’ hoe hij terug keek het debuut van Friðriksson: “Het was surrealistisch, ik keek er naar en het was van ‘oké, hij staat er’. Maar, ondanks dat hij zijn spel niet speelde en daar gefrustreerd over is, ik denk dat deze wedstrijd op den duur een zeer grote mijlpaal zal zijn voor de voortgang van darten in IJsland. Ik ken veel kinderen die ik coach, die erg hebben uitkeken naar deze wedstrijd en naar hem kijken en proberen om hem achterna te gaan.”

Op dit moment is de ontwikkeling van darten nog altijd volop bezig in IJsland. Guðmundsson laat weten dat ze nu gefocust zijn op de jeugd: “We zijn nu gefocust op de jeugd. We hebben inmiddels al een groep van toernooien opgezet voor de jeugd, maar we zijn ook bezig om een aantal grote toernooien te organiseren in één van onze mooiste locaties. Als je mij vraagt, één van de mooiste locaties ter wereld. Ik denk dat het goed is voor de ontwikkeling voor het darten. We gaan sowieso één toernooi zo snel mogelijk dit jaar op die locatie zien. Dit doen we om darten in IJsland nog groter te maken.”

Bekijk hieronder het complete interview:

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Pétur Guðmundsson over IJslander op PDC-podium: ‘Dit is een mijlpaal voor het IJslandse darten’