Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ricardo Pietreczko - German Darts Championship 2023

Pietreczko verslaat Van Gerwen; treft Wright in Euro Tour-finale

De Duitser Ricardo Pietreczko en Peter Wright hebben de finale bereikt van de German Darts Championship in Hildesheim. Michael van Gerwen en Luke Humphries werden verslagen in de halve finales.

Pietreczko stunt met zege op Van Gerwen

In de eerste halve finale nam Michael van Gerwen het op tegen de Duitser Ricardo Pietreczko. Van Gerwen had in de kwartfinales een beslissende leg nodig om een andere Duitser, Gabriel Clemens, met 6-5 te verslaan. Pietreczko is bezig aan zijn beste jaar uit zijn carrière en laat dit weekend ook weer zijn klasse zien. Met gemiddeldes van boven de 100 werden eerder op de zondag George Killington (6-2) en Stephen Bunting (6-4) verslagen. Van Gerwen was gewaarschuwd.

Het was Pietreczko die ijzersterk begon, met een 104-finish wist hij de Nederlander meteen te breaken. Van Gerwen herstelde een leg later meteen de zaken, een 12-darter zorgde ervoor dat de break ongedaan werd gemaakt. Tot 3-2, in het voordeel van Pietreczko, bleven de heren elkaar breken. In de zesde leg was het Pietreczko die als eerste speler zijn eigen leg kon houden, in 13 pijlen kwam de Duitser 4-2 voor. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. In de negende leg kreeg Van Gerwen 6 pijlen op dubbel 10 om zijn eigen leg te houden, maar miste. ‘Pikachu’ profiteerde opnieuw, via dubbel 8 plaatste hij de dubbele break en kwam daarmee ook op matchpoint; 6-3.

Pietreczko kon het niet af maken in zijn eigen leg, Van Gerwen brak meteen terug in 15 pijlen. Dit vervolgde hij met een 14-darter in zijn eigen leg en zo was de spanning terug in de partij; 6-5. Kon Pietreczko het nu wel afmaken in zijn eigen leg? Het antwoord was nee. Pietreczko miste de single 17 om naar de bull te mogen voor een 92-finish. Dit strafte Van Gerwen optimaal af, met een 76-finish brak hij terug naar 6-6 en mocht de beslissende leg beginnen. Het was echter Pietreczko die zijn klasse liet zien, met scores van 140-180-145 en dubbel 18 won hij de laatste leg in 10 darts! Pietreczko is de tweede Duitser ooit die een finale haalt van een European Tour!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ricardo Pietreczko: 99,15 / 77,8%
Michael van Gerwen: 98,15 / 31,6%

Halve finale 2

In de tweede halve finale nam de kersverse World Grand Prix-kampioen Luke Humphries het op tegen Peter Wright. Humphries bereikte de halve finales door gemiddeldes van 106, 111 en 105 te noteren. Wright was in de kwartfinales met 6-4 te sterk voor Damon Heta.

Wright begon sterk aan de halve finale, met een 11-darter wist hij Humphries meteen te breaken. Dit vervolgde hij met een 17-darter om de break te verzilveren en op een 2-0 voorsprong te komen. In de derde leg stond Humphries pas na 18 pijlen op een dubbel en dat werd door de Schot wederom afgestraft, via dubbel 8 plaatste hij de tweede break. Daarna begon het te lopen bij de Engelsman. Met een 11-darter brak hij Wright, waarna hij met een 135-finish zijn eigen leg hield om terug te komen tot 3-2. Daarna gingen drie legs met de darts mee voor een 5-3 tussenstand, in het voordeel van Wright. In de negende leg produceerde ‘Snakebite’ twee maximale scores om met een 11-darter opnieuw Humphries te breaken en op matchpoint te komen. Humphries deed nog wel iets terug, met een 84-finish brak hij terug en hield in 13 pijlen zijn eigen leg voor 6-5. Een leg later maakte Wright het in stijl af, met een 116-finish versloeg hij ‘Cool Hand Luke’ met 7-5 en bereikte zo de finale van de laatste Euro Tour van 2023.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 101,59 / 53,8%
Luk Humphries: 101 / 83,3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *