Peter Wright

Pijlen-wisselende Wright maakt indruk, Cross ook sterk

Na een 2-0 achterstand tegen Damon Heta zette Peter Wright de turbo aan en maakte hij serieus indruk. Rob Cross deed dat ook in zijn overwinning op Daryl Gurney.

Rob Cross vs Daryl Gurney

Daryl Gurney mocht de wedstrijd beginnen en begon gelijk goed met een 106-finish op dubbel 16. Cross gooide een leg later een nog hogere finish, namelijk een 147-finish. Met een 21-darter pakte Gurney de 2-1 voorsprong, maar Cross maakte het een leg later weer gelijk. Cross bleef goed scoren in de vijfde leg van de eerste set. Met een 11-darter trok Cross de eerste set naar zich toe. Met een 25-finish pakte Cross de eerste leg van de tweede set. In de tweede leg misten beide heren dubbels. Met een 90-finish (18-D18-D18) pakte Cross de 2-1 voorsprong. In de eerste set werd het ook 2-2 gelijk in legs, ook in de tweede set werd het 2-2 gelijk in legs. In de vierde leg zette Cross 178 goed weg met een 162 score op dubbel 8, maar toch gooide Gurney dubbel 8 uit. Met een 108-finish op dubbel 16 trok Cross ook de tweede set naar zich toe.

Met een 13-darter pakte Gurney de 1-0 voorsprong in de derde set. Maar Cross deed het een leg later iets beter, hij gooide een 11-darter om het 1-1 te maken. Gurney hield een leg later weer zijn eigen leg met een 14-darter. Gurney miste zijn dubbels, waardoor Cross de vierde leg van de derde set kon pakken. Ook in de derde set stond het 2-2 gelijk in legs. In de vijfde leg liep Cross achter qua score, waardoor Gurney dubbel 16 uitgooide om de derde set naar zich toe te trekken. In de eerste leg van de derde set miste Cross een 148-finish, waardor Gurney een 96-finish uitgooide om de break te pakken. Met een 16-darter maakte Gurney het 0-2. In de derde leg gooide Cross een 130-finish uit. Met een 49-finish maakte Cross het 2-2. Met een 18-darter pakte Cross de 3-1 voorsprong in sets. Met een 17-darter pakte Gurney de 1-0 voorsprong in de vijfde set. Cross hield een leg later zijn eigen leg. Met een 64-finish kwam Gurney op 2-1 voorsprong. Met een 14-darter trok Gurney de vijfde set naar zich toe. Cross kwam op 1-0 voorsprong in de zesde set. Cross begon in de tweede leg met twee keer 180. Met een 10-darter pakte ”Voltage” de 2-0 voorsprong, daarbij was hij één leg verwijderd van de overwinning. Maar Gurney hield vol, ”Superchin” maakte het weer 1-2. In de vierde leg gooide Gurney dubbel 5 uit om het 2-2 gelijke stand te maken in de zesde set. Cross had de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen. Cross miste dubbels, waardoor Gurney de zesde set naar zich toe trok. We gingen naar een beslissende en laatste set. ”Voltage” gooide een 89-finish uit om op 1-0 voorsprong te komen. Met een 116-finish pakte Cross de 2-0 voorsprong. Maar Gurney gooide een leg later ook een 116-finish uit om het 2-1 te maken. Cross sloot de wedstrijd af met een fantastische 170-finish. Cross is door naar de laatste 16 en treft Anderson of White.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 99,77 / 44,7%
Daryl Gurney: 99,49 / 43,2%

Peter Wright vs Damon Heta

Peter Wright en Damon Heta mochten deze avond met maar twee wedstrijden afsluiten. Het zal voor niemand als een verrassing komen: Wright begon met weer een nieuw setje pijlen aan deze wedstrijd. Het WK is namelijk het podium om te experimenteren, niet waar? Met een 15-darter was het Heta die sterk aan de partij begon. Hij brak de Schot meteen, waarna een 17-darter volgde. Wright vond ook een 15-darter, maar toch ging de set naar de Australiër met een 13-darter.

Wright bleef nog even vertrouwen houden in zijn nieuwe pijlen, maar ook in set twee betaalde zich dit niet uit. Hij brak Heta wel meteen, maar doordat de Australiër meteen terugbrak lag het initiatief weer bij hem. Beide mannen hielden hun eigen leg, waarna Heta met een 15-darter in de beslissende leg de stand op 2-0 in sets bracht. Tijd voor Wright om van setje te wisselen. Met een 13-darter zorgde deze wissel meteen voor succes. Heta sloot aan met een 14-darter, maar Wright liet zich weer gelden met een leg in 15 pijlen. Een beslissende leg kwam er toch, maar Wright liet hierin zien dat hij met een vertrouwd setje weergaloos kan darten. Met een 161-finish voor een 12-darter greep hij de set.

De Schot was helemaal los en met een 13-darter brak hij Heta meteen in set vier. Een 12-darter met 115-finish volgde. Heta deed nog wat terug, maar met een 15-darter trok Wright de stand in sets weer helemaal gelijk. Het beest was helemaal los. Zijn gemiddelde was opgeklommen tot boven de 100, de laatste twee sets werden zelfs met een gemiddelde van boven de 110 afgewerkt. Heta speelde helemaal niet slecht, maar werd gewoon weggespeeld. Met legs in 13, 13 en 16 stoomde Wright nog even door en zo was er voor het eerst in de wedstrijd ook een voorsprong in sets. De laatste vier sets leken op het niveau dat Wright noteerde op de World Matchplay, bijna niemand kan daar bij in de buurt komen. De wedstrijd werd met 4-2 gewonnen, ook de laatste set ging met 3-0 naar ‘Snakebite’. Met het juiste setje pijlen behoort hij tot de topfavorieten voor de titel.

Peter Wright: 102.15 / 60%
Damon Heta: 94.38 / 45%