Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Pijnlijke nederlaag Van Gerwen tegen Whitlock

In de tweede ronde van de World Matchplay mag de nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen, aantreden tegenover Simon Whitlock. Alle statistieken wijzen naar een winst voor de Nederlander, maar gaat dat ook echt gebeuren?

De Wedstrijd

Simon Whitlock begon aan de wedstrijd, pakte zijn eerste leg (1-0) en liet meteen zien niet zomaar over zich heen te laten lopen. Van Gerwen was nog niet helemaal wakker want hij gaf alle kansen aan Simon Whitlock om ook de tweede leg te winnen, dit maal via dubbel 10 (2-0). De eerste break was een feit, zou Van Gerwen het dan toch moeilijk krijgen?

Dat bleek ook te zijn. Whitlock pakte zijn eigen leg door 68 te finishen (3-0). Van Gerwen was nergens te vinden in deze leg door scorend misser na misser te gooien. Ondanks een 180’er en twee gemiste pijlen op de dubbel, wist Whitlock opnieuw te breaken (4-0) en de tussenstand toch wel erg goed uit te breiden. Ook in de leg die volgde kon Van Gerwen de leg niet af maken. Opnieuw 2 gemiste pijlen zorgde ervoor dat Whitlock met een 5-0 (!) voorsprong de pauze in kon gaan.

Van Gerwen sprak zichzelf moed in in de pauze, maar ging dat helpen? Whitlock begon sterk en kreeg één kans om opnieuw te breaken, het lukte niet. Van Gerwen pakte nipt zijn eigen leg door met zijn laatste pijl 68 uit te gooien (5-1). Dit bleek vertrouwen te geven aangezien Van Gerwen direct zijn eerste break wist te plaatsen (5-2). De wedstrijd was dan eindelijk begonnen! De energie bij Whitlock was desondanks nog niet verdwenen. Met twee 180’ers en een 84-finish overklaste Whitlock de Nederlander met het winnen van een break (6-2).

Van Gerwen kwam langzaamaan terug in de wedstrijd. Op de dubbels was ‘Mightey Mike’ nog niet overtuigend, maar wist uiteindelijk wel de Australiër te breaken (6-3). Whitlock mocht de pauze ingaan met 7-3 nadat hij zijn eigen leg pakte.

Vele kansen werden gemist door beide mannen, maar het sterke begin van Whitlock zorgde voor moeilijkheden aan de kant van de Nederlander. Hij begon beter te gooien dan Whitlock, maar had moeilijkheden dit ook daadwerkelijk af te maken met de dubbel. Met een 8-4 tussenstand miste Van Gerwen opnieuw 3 pijlen terwijl Whitlock via dubbel 12 zijn voorsprong uitbreidde (9-4). Dubbels na dubbels werden gemist door Van Gerwen. Een groot drama bij Van Gerwen na hij Whitlock op matchpoint zette (10-4). Dubbel 9 werd gegooid en Whitlock mocht zegevieren. Wat een prestatie!

Michael van Gerwen: 90.80 / 16.67%
Simon Whitlock: 98.11 / 40.47%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *