Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Pim van Bijnen

Pim van Bijnen bereikt opnieuw halve finales WDF EK Jeugd

Woensdag is het WDF Europe Cup Youth van start gegaan in Oostenrijk. Er was meteen succes voor Nederland in het singletoernooi voor de jongens. Lees hier meer.

Pim van Bijnen heeft net als vorig jaar de halve finales gehaald van het singletoernooi voor de jongens. Van Bijnen won al zijn wedstrijden in de groepsfase en gaf daarbij slechts twee legs af. In de knock-outfase was de Tilburger te sterk voor Martin Vanek (4-1), Jenson Walker (4-3) en Adam Dee (4-1). Bij de laatste 16 moest Van Bijnen wel twee matchdarts overleven tegen Walker, maar dankzij een 150-finish trok hij de partij toch nog over de lijn. Van Bijnen is hiermee al zeker van een bronzen-medaille.

Bradley van der Velden, Sydnee de Vries en Cas Maessen waren de overige drie jongens die Nederland vertegenwoordigden in het singletoernooi. Van der Velden en Maessen bereikten allebei de kwartfinales, maar moesten zich erkennen in Thomas Banks (4-1) en Connor Hopkins (4-1). De Vries eindigde als derde in de groep, wat net niet genoeg was om door te gaan naar de laatste 32.

Van Bijnen treft op zaterdag 8 juli om 10:00 uur de Duitser Yorick Hofkens in de halve finales. De winnaar zal in de finale spelen tegen Thomas Banks of Connor Hopkins.

Kwartfinales
Pim van Bijnen 4-1 Adam Dee
Yorick Hofkens 4-2 Zsombor Baranyi
Connor Hopkins 4-1 Cas Maessen
Thomas Banks 4-1 Bradley van der Velden

Halve finales
Pim van Bijnen vs Yorick Hofkens
Connor Hopkins vs Thomas Banks

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *