Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nederlands Team - WDF Europe Cup Youth 2022

Pim van Bijnen pakt brons op WDF EK Jeugd Singles

Pim van Bijnen heeft op dag 1 van het WDF Europe Cup Youth brons gepakt in het singletoernooi voor de jongens. Lees hier meer.

De Nederlandse jongens begonnen donderdagochtend aan het singletoernooi. Er werd eerst in een groepsfase gespeeld. Pim van Bijnen, Tinus van Tiel en Bradly Roes kwamen zonder al te veel problemen de poule door. Helaas zat voor Dylan van Lierop het toernooi er al naar de poulefase op, hij kwam één overwinning te kort om door te gaan naar de laatste 32.

Tinus van Tiel moest zich bij de laatste 16 erkennen in een sterke Connor Hopkins met 4-1. Van Bijnen en Roes stoomden wel door naar de kwartfinales. Daarin werd JDC en WDF-jeugdkampioen Roes met 4-1 verslagen door de Engelse Archie Self. Van Bijnen bereikte de halve finales na een knappe 4-3 overwinning op Keanan Norris.

In de halve finales trof Van Bijnen dezelfde tegenstander van Roes, Archie Self. In een spannende wedstrijd kwam Van Bijnen 3-1 voor en kreeg bij een stand van 3-3 twee pijlen op de dubbel om er 4-3 van te maken, maar liet dat onbenut. De Engelse profiteerde optimaal en pakte de laatste 4 legs van de partij voor een plaats in de EK-finale. Van Bijnen moet het doen met een bronzen medaille. Zaterdag treft Self landgenoot Luke Littler in de finale, die in de halve finales nipt te sterk was voor de Hongaar András Borbely met 5-3.

Bekijk hieronder alle uitslagen terug van het singletoernooi voor de jongens.

Jongens – Singles Poulefase
Jongens – Singles Knockout-fase

De meisjes speelden afgelopen middag het koppeltoernooi. Roos van der Velde en Chantal Tessin wonnen één partij en verloren één partij in de groepsfase. Hierdoor wisten ze toch de kwartfinales te behalen, maar daar strandde het schip voor de Nederlandse meisjes. Het Turkse koppel Gemi/Nur Karaman wonnen met 3-1. Het Turkse koppel mag het in de EK-finale opnemen tegen het Hongaarse koppel Kovács/Turai.

Bekijk hieronder alle uitslagen terug van het koppeltoernooi voor de meisjes.

Meisjes – Koppels Poulefase
Meisjes – Koppel Knockout-fase

Image courtesy of FOTO: Miklós Gál
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *