Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Plaisier bereikt finaledag, De Zwaan uitgeschakeld

Op eerste paasdag werd de tweede ronde van de German Darts Grand Prix afgewerkt in München. In de vijfde partij van de middag wist Wesley Plaisier verrassend met 6-4 te winnen van Joe Cullen, terwijl Jeffrey de Zwaan met dezelfde cijfers verloor van Luke Humphries. Lees hier meer.

Plaisier pakt ook Cullen in München

Wesley Plaisier mocht de wedstrijd beginnen, maar begon matig. Joe Cullen kon in de eerste leg meteen breaken in 18 darts. Toch antwoordde Plaisier erg sterk, met een 96-finish in 12 darts brak hij meteen terug naar 1-1. Plaisier verzilverde break vervolgens ook in 16 darts en kwam zo op een 2-1 voorsprong. Daarna gingen er nog 3 legs met de darts mee, waardoor er een tussenstand van 3-3 op het scorebord stond.

Plaisier wist in zijn eigen leg 105 niet uit te gooien, waardoor Cullen met een 65-finish opnieuw de break plaatste. Net als in de tweede leg kon Cullen de break niet verzilveren. Plaisier brak via dubbel 10 meteen terug en kwam een leg later via dubbel 5 op matchpoint; 5-4. In de tiende leg begon de Engelsman met 4 beurten zonder triple. Plaisier bleef erg rustig en zorgde via dubbel 16 voor een plaats bij de laatste 16 van de German Darts Grand Prix.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Wesley Plaisier: 93,16 / 30%
Joe Cullen: 89,32 / 50%

De Zwaan geeft voorsprong weg tegen Humphries

Jeffrey de Zwaan mocht de partij beginnen en deed dat uitstekend met een 125-finish in 12 darts. In de tweede leg kreeg De Zwaan al pijlen voor de break, maar miste driemaal op tops. Hierdoor kon Luke Humphries via dubbel 4 toch zijn eigen leg houden. Vervolgens wist De Zwaan toch het verschil te maken in de vierde leg, de Nederlander brak via dubbel 16 naar 3-1. Hij kreeg een leg later ook de kans om de break te verzilveren, maar een 106-finish werd nipt gemist op tops. Hierdoor brak Humphries met een 65-finish meteen terug.

Dat moment vergat De Zwaan echter snel, want met een maximale score en een 121-finish brak de Nederlander meteen weer; 4-2. Ook deze break werd niet verzilverd. Humphries produceerde een 16-darter en hield vervolgens in 13 darts zijn eigen leg voor 4-4. In de negende leg kreeg ‘The Black Cobra’ maar liefst 5 pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden en op matchpoint te komen, maar miste. Humphries stapte in en pakte met een 59-finish de broodnodige break. Humphries begon zijn eigen leg vervolgens met twee 140-scores en maakte met een 96-finish de comeback compleet; 6-4!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luke Humphries: 90,68 / 35,3%
Jeffrey de Zwaan: 92,94 / 22,2%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *