Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Plaisier blijft verrassen: ook winst op Van Duijvenbode

Wesley Plaisier heeft de kwartfinales van de German Darts Grand Prix bereikt. De Nederlander profiteerde van veel gemiste dubbels van Van Duijvenbode: 6-5.

Een enigszins verrassend Nederlands onderonsje in de derde ronde van de German Darts Grand Prix: Dirk van Duijvenbode werd hier wel verwacht, terwijl Wesley Plaisier na twee knappe overwinningen ook deze ronde behaalde. Met een 12-darter en 101-finish liet Van Duijvenbode meteen zien dat hij de favoriet in deze partij was. Plaisier sloot aan met een 15-darter, waarna Van Duijvenbode weer een 100+ finish noteerde: een 120-finish voor een 15-darter. Een 14-darter van ‘Aubergenius’ volgde, waardoor het gat leek te zijn geslagen.

Een leg later kreeg hij maar liefst vijf pijlen op de dubbels om verder weg te lopen, maar door deze allemaal te missen liet hij Plaisier terug in de wedstrijd. Met een 17-darter stelde DVD weer orde op zaken, maar door een leg later weer drie pijlen op de dubbels te missen bleef hij Plaisier maar in de wedstrijd houden. Met een 13-darter sloeg de minst ervaren van de twee daarna ook nog toe: de break was gevonden, de stand kwam op 4-4. Van Duijvenbode leek een ‘gewonnen’ wedstrijd volledig uit handen te geven, maar met een 12-darter vond hij ineens weer een goede leg, en ook nog een break. Plaisier verteerde deze klap uitstekend: met een 12-darter brak hij meteen terug, waardoor er een beslissende leg kwam. Tegen alle verhoudingen in won Plaisier zo de wedstrijd ook nog: een 14-darter in de laatste leg was meer dan genoeg. De stunt van de Nederlander zet nog even door.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Wesley Plaisier: 95.44 / 50%
Dirk van Duijvenbode: 101.12 / 29.4%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *