Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jarno Bottenberg - WDF World Championship 2023

Plaisier en Bottenberg strijden om eindzege Dutch Open

Wesley Plaisier en Jarno Bottenberg hebben de finale van de Dutch Open 2024 gehaald. Plaisier maakte in zijn halve finale indruk met zijn scores, Bottenberg juist met zijn finishes.

Plaisier blijft winnen in Assen en klopt Stuhlemmer

14 maanden nadat Wesley Plaisier in Assen de WDF World Masters won, dendert de grote Nederlander ook op de Dutch Open door naar de finale. Met een 17-darter startte hij prima, waarna hij een handje werd geholpen door zijn Duitse tegenstander. Stuhlemmer miste zes pijlen op de dubbels, waarna Plaisier de buitenste ring wel vond. Een 121-finish volgde, waardoor set één al binnen was. Ook in set twee waren de twee mannen niet heel scherp op de dubbels, waardoor ze beide een keer van elkaars fouten konden profiteren. Stuhlemmer werd tot een beslissende leg gedwongen, waarin hij de enige kans die hij kreeg niet verzilverde. Plaisier deed dit wel, waardoor een plek in de finale een feit was.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Wesley Plaisier: 94.98 / 31,5%
Sascha Stuhlemmer: 88.14 / 16,67%

Bottenberg finisht briljant en klopt Derksen

Op het WDF WK van december maakte Jarno Bottenberg zijn debuut op TV: de Fries liet daar meteen zien niet bang te zijn voor de camera’s. Tegen de onervaren Jeremy Derksen zou hem dit een enorm voordeel opleveren. De eerste twee legs gingen naar de speler die hem begon, maar daarna was het woord aan ‘Bottie’. Nadat hij met legs in 16 en 22 pijlen de eerste set greep, hield hij in set twee helemaal huis. Een 142-finish was het hoogtepunt: Derksen miste dubbel 18 voor een 12-darter, waarna hij de deksel op zijn neus kreeg. Een 18-darter van Bottenberg volgde, waardoor de Fries ook een plek veroverde in de finale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jarno Bottenberg: 84.56 / 60%
Jeremy Derksen: 71.17 / 11,11%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *