Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier

Plaisier en Copeland strijden om World Masters-titel

Wesley Plaisier en Barry Copeland strijden in een rechtstreeks duel om de titel op de World Masters. De Nederlander ontsnapte tegen Danny Lauby, terwijl Copeland te sterk was voor Kai Fan Leung.

Danny Lauby vs Wesley Plaisier

Met een gemiddelde van 96 maakte Wesley Plaisier indruk in zijn kwartfinale op de World Masters. Danny Lauby deed dat ook, maar dan vooral dan zijn sterke finishes. Op papier beloofde dit zo een spannende pot te worden. Het begin was ietwat zenuwachtig. Lauby opende met een18-darter, waarna Plaisier aanhaakte met een leg in 17 pijlen. Scorend was de Nederlander de betere van de twee, maar op de dubbels ging het helemaal mis. In de legs van Lauby miste hij twee keer meerdere dubbels, terwijl de Amerikaan hem ook nog zijn eigen leg afsnoepte.

Met een 17-darter haakte Plaisier aan, maar een 15-darter van Lauby later kwam de stand op 5-2. Vanaf 101 kreeg hij een leg later ook al meteen een matchdart, maar dit keer was het aan hem om te missen. Een leg later miste hij er weer één, de leg daarna ging er zelfs vijf matchdarts in rook op. Een beslissende leg was nodig, maar de Amerikaan was het helemaal kwijt. Plaisier profiteerde optimaal en completeerde de comeback: met een 18-darter werd de finale gehaald.

Danny Lauby: 82.48
Wesley Plaisier: 86.36

Kai Fan Leung vs Barry Copeland

Na een thriller in de eerste halve finale werd het moeilijk om dit in de twee halve finale nog te overtreffen. Kai Fan Leung en Barry Copeland hoopten beide ook op een zakelijk overwinning. Leung begon in ieder geval sterk: met legs in 15 en 16 pijlen kwam hij snel op 2-0. Vanaf hier nam Copeland de touwtjes stevig in handen. Met legs in 17 en 15 trok hij de stand gelijk, waarna een 16-darter hem de voorsprong opleverde. Leung miste daarna vier pijlen om op 3-3 te komen, waardoor de Noord-Ier nog verder uit kon lopen. Beide mannen hielden hun eigen legs, waardoor Copeland op matchpoint kwam. De koppel-partner van Neil Duff had aan één matchdart genoeg: kan na het WK ook de World Masters gewonnen worden door een Noord-Ier?

Kai Fan Leung: 84.11
Barry Copeland: 88.48

Image courtesy of FOTO: Pieter Verbeek
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *