Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier - German Darts Open 2023

Plaisier en Van Leuven domineren op NDB Ranking in Delft

Afgelopen zondagmiddag werd de vijfde NDB Ranking van het seizoen georganiseerd in Delft. Wesley Plaisier wist zijn hattrick van titels compleet te maken, terwijl ook Noa-Lynn van Leuven weer succesvol was. Lees hier meer.

Heren

Een totaal van 92 Heren A en 187 Heren B begonnen zondagmiddag in Delft aan het vijfde toernooi van het seizoen. Wesley Plaisier won de afgelopen twee NDB Rankings en was daarom ook de grote favoriet om er dit keer met de titel ervandoor te gaan. Richting de halve finales verloor Plaisier slechts twee legs, zonder uitmuntend te spelen. In de halve finales trof hij Marvin van Velzen, die een sterke dag kende. Met twee gemiddeldes van boven de 90 haalde hij de laatste vier, maar kon dit niveau niet herhalen in de halve finale. Plaisier profiteerde en wist met een 5-1 overwinning zijn vierde finale op rij te halen.

In de finale trof hij de nummer twee geplaatste Johann Brouwer. De Urker bereikte zijn eerste Heren A-finale ten koste van o.a. Moreno Blom (4-3), Davy van der Zande (4-3) en Dennie Olde Kalter (5-4). In de eerste set van de finale gingen alle legs met de darts mee. In de tweede leg begon Brouwer met twee maximale scores, maar miste uiteindelijk de zevende pijl op de triple 19 voor de perfecte leg. In de beslissende leg leek Brouwer de eerste set te winnen, maar miste dubbel 16 voor een 64-finish. Hierdoor kon Plaisier in 16 pijlen toch nog zijn eigen set houden. Plaisier begon vervolgens ook sterk aan de tweede set door Brouwer direct in de eerste leg te breaken met een 71-finish. Brouwer kwam daarna meteen met een antwoord, hij produceerde een 113-finish om terug te breaken naar 1-1. De volgende twee legs gingen met de darts mee, waardoor er wederom een vijfde leg aan te pas kwam. Plaisier wist daarin zijn beste leg van de finale te gooien. Een 180’er en het gooien van dubbel 3 leverde hem zijn derde NDB Ranking-titel op een rij op. Hiermee heeft Plaisier zijn NDB Rankingkampioenschap zo goed als veiliggesteld, aangezien hij zijn voorsprong op Brouwer heeft vergroot naar 45 punten.

Bij de Heren B greep Machiel Stoffers de titel. In de finale versloeg hij Rob Broekhof met 4-2 in een spannende finale.

Heren A
Halve finales
Wesley Plaisier 5-1 Marvin van Velzen
Johann Brouwer 5-4 Dennie Olde Kalter

Finale
Wesley Plaisier 2-0 (3-2,3-2) Johann Brouwer

Heren B
Halve finales
Rob Broekhof 3-1 Martijn van Ginkel
Machiel Stoffers 3-0 Wesley Mol

Finale
Machiel Stoffers 4-2 Rob Broekhof

Dames

Zondagmiddag begon 50 dames aan de Open Delft. Vanaf het begin liet Noa-Lynn van Leuven meteen goed spel zien. Met gemiddeldes van 86, 102 en 96 bereikte ze zonder een leg te verliezen de halve finales. Daarin trof ze Anca Zijlstra. Bij een stand van 3-3 kreeg Zijlstra drie matchdarts, maar wist deze niet te benuten. Van Leuven bleef koel en wist met een knappe 52-finish op het nippertje de finale te halen.

Daarin nam ze het op tegen Aileen de Graaf. Zij verloor op weg naar de finale, slechts één leg. In de finale gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg produceerde De Graaf een 180’er, maar miste daarna zes pijlen op de dubbel. Van Leuven greep haar kans en brak via dubbel 8 naar een 2-1 voorsprong. Dit volgde ze op met een 17-darter om de break te verzilveren. In de vijfde leg kreeg De Graaf één pijl op dubbel 5 voor een 87-finish om aan te haken, maar ook deze dubbel werd gemist. Met nog een 17-darter plaatste Van Leuven de tweede break en maakte het een leg later in stijl af. Een 150-finish leverde Van Leuven haar derde NDB Ranking-titel op van het seizoen.

Halve finales
Aileen de Graaf 4-0 Laura van den Berg
Noa-Lynn van Leuven 4-3 Anca Zijlstra

Finale
Noa-Lynn van Leuven 5-1 Aileen de Graaf

Jeugd

Zondagochtend begonnen 10 meisjes, 23 aspiranten en 46 junioren aan de vijfde NDB Ranking van het seizoen. Bij de meisjes won Fardau de Jong voor de vierde keer dit seizoen de titel. In de finale rekende ze eenvoudig met 3-0 af met Michelle Krug. Bij de aspiranten zagen we een nieuwe winnaar. Waar Egbert Withaar in Prinsenbeek de finale nog won van Stan Derickx, was het dit keer Derickx die zijn eerste NDB Ranking won. Hij wist in een beslissende leg te winnen van Withaar.

Bij de junioren werd er ook een nieuwe winaar gekroond. In de finale namen Bradley van der Velden en Daan Toxopeus het tegen elkaar op. Alle legs in de finale gingen met de darts mee, waardoor Toxopeus met een 19-darter de finale naar zich toe trok en zo voor het eerste de beste was bij de junioren. Afgelopen seizoen was Toxopeus meerdere keren succesvol bij de aspiranten.

Finale junioren
Daan Toxopeus 4-3 Bradley van der Velden

Finale aspiranten
Stan Derickx 3-2 Egbert Withaar

Finale meisjes
Fardau de Jong 3-0 Michelle Krug

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *