Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Wesley Plaisier - WDF World Championship 2023

Plaisier en Van Leuven winnen NDB-titels in Almere

Afgelopen zondagmiddag stond de derde NDB Ranking van het seizoen op het programma in Almere. Voor diverse spelers een perfecte voorbereiding op Q-School dat maandag van start gaat in Duitsland. Wesley Plaisier en Noa-Lynn van Leuven mochten zegevieren bij de Heren A en de dames.

Heren

Wesley Plaisier was al één van de grote favorieten voor een tourkaart aankomende week op Q-School, maar dat bevestigde hij zondagmiddag al helemaal. Hij bereikte de finale van de Open Almere door gemiddeldes van twee keer 96, één keer 97 en 103 te noteren op weg naar de finale.

In de finale was de Groninger Nick Crouwel de tegenstander. Hij bereikte de finale enigszins verrassend, maar profiteerde optimaal van vroege uitschakelingen van o.a. Jitse van der Wal en Ivo Leeksma. Zelf wist Crouwel te winnen van de nummer 4 geplaatste Raymond van den Ende (5-3) in de kwartfinales.

In de finale gingen in de eerste set de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg produceerde Plaisier de tweede 14-darter in de set en trok zo de eerste set met 3-1 naar zich toe. In de tweede set kwam Crouwel er scorend helemaal niet meer aan te pas. Met legs in 20,17 en 15 pijlen trok de kwartfinalist op Lakeside de finale met 2-0 in sets naar zich toe.

Bij de Heren B ging de titel naar Robert Kef. Hij versloeg in de finale Mike Everts in een beslissende zevende leg, nadat Everts terug kwam van een 3-1 achterstand.

Heren A
Halve finales
Nick Crouwel 5-1 Dennie de Jong
Wesley Plaisier 5-2 Johann Brouwer

Finale
Wesley Plaisier 2-0 (3-1,3-0) Nick Crouwel

Heren B
Halve finales
Robert Kef 3-0 Coen Phillipson
Mike Everts 3-0 Jeffrey Roos

Finale
Robert Kef 4-3 Mike Everts

Dames

Noa-Lynn van Leuven heeft haar tweede NDB Ranking-titel van het seizoen op haar naam geschreven. Op weg naar de finale wist ze Tessa Hessing (3-0), Vanessa Zuidema (3-0), Tineke Kalsbeek (3-1), Aletta Wajer (4-2) en Priscilla Steenbergen (4-0) te verslaan.

In de finale trof ze een oudgediende in het Nederlandse dames darten; Anneke Kuijten. Kuijten wist zich in 2015 nog te kwalificeren voor het BDO WK en speelde daarnaast diverse keren voor het Nederlands Team. De laatste paar jaren was ze niet heel actief meer, maar lijkt nu weer terug te zijn. Met zeges op o.a. Roos van der Velde (3-2), Lerena Rietbergen (4-2) en Aileen de Graaf (4-3) bereikte ze de finale.

In de finale gingen de eerste drie legs met de darts mee, waaronder een 92-finish van Van Leuven. In de vierde leg plaatste Van Leuven een 19-darter voor de eerste break van de partij. Deze break verzilverde ze een leg later door in 10 darts (!) haar eigen leg te houden. In de zesde leg trok Van Leuven de finale met een 64-finish met 5-1 naar haar toe! Zij zal met een goed gevoel en bak zelfvertrouwen afreizen naar Kalkar voor de European Q-School.

Halve finales
Anneke Kuijten 4-3 Aileen de Graaf
Noa-Lynn van Leuven 4-0 Priscilla Steenbergen

Finale
Noa-Lynn van Leuven 5-1 Anneke Kuijten

Jeugd

Een totaal van 77 jeugdspelers deden een poging om de jeugdtitels in Almere. Uiteindelijk trokken Kendji Steinbach, Shivam Gogar en Daphne Camijn aan het langste eind in de drie categorieën. Kendji Steinbach mocht net als in Zutphen zegevieren. In een hoogstaande finale wist hij Daan Toxopeus met 4-2 te verslaan en sloot de finale in stijl af; 121-finish in 12 darts!

Bij de aspiranten won Shivam Gogar zijn tweede NDB Ranking op een rij. In zowel de kwartfinale als de halve finale had hij een beslissende vijfde leg nodig, maar versloeg vervolgens Egbert Withaar met 3-0 in de finale. De titel bij de meisjes ging naar Daphne Camijn. Zij versloeg Michelle Krug met 3-2 in de finale. In de halve finale werd de nummer één van de ranking Fardau de Jong verslagen door Camijn.

Finale junioren
Kendji Steinbach 4-2 Daan Toxopeus

Finale aspiranten
Shivam Gogar 3-0 Egbert Withaar

Finale meisjes
Daphne Camijn 3-2 Michelle Krug

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *