Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny van Trijp

Plaisier en Van Trijp slaan toe, dubbelslag Williams

Wesley Plaisier en Danny van Trijp keren later dit jaar terug op de European Tour. De Nederlanders speelden dit jaar al op het podium, maar verzekerden zich van nog een plek.

European Darts Matchplay

Scott Williams laat al het hele jaar zien dat het een schande is dat hij op Q-School geen Tour Card won. De Engelsman doet het ontzettend goed op de Pro Tour en wist vandaag bij zijn derde poging in een kwalificatietoernooi al voor de tweede keer toe te slaan. Williams kende in geen enkele ronde problemen: Jurjen van de Velde was de enige speler die drie legs van hem af wist te nemen. In de finale versloeg hij, net als op de vrijdag, Davy Proosten.

Wesley Plaisier veroverde het tweede ticket voor de European Darts Matchplay. De Nederlander, die vorige week de kwartfinale op de German Darts Grand Prix haalde, moest hier wel even voor zweten. In zijn wedstrijd tegen Ciaran Teehan kwam hij namelijk met 4-0 achter, maar met een fenomenale comeback won hij die partij alsnog. In de finale kwam hij zijn kwelgeest Stefan Bellmont tegen. De Zwitser versloeg hem twee keer op de vrijdag, maar dit keer was het Plaisier die lachend bij de oche weg kwam.

Kwartfinales
Scott Williams 5-2 Andrew Beeton
Davy Proosten 5-3 Robbie Knops
Stefan Bellmont 5-1 Roy van de Griendt
Wesley Plaisier 5-4 Ciaran Teehan

Halve Finales
Scott Williams 5-2 Davy Proosten
Wesley Plaisier 5-3 Stefan Bellmont

German Darts Open

Het weekend van Scott Williams werd een toernooi later alleen maar beter: de Engelsman wist zich ook door het kwalificatietoernooi van de German Darts Open heen te spelen. Zo gemakkelijk als in het eerste toernooi van de dag kreeg hij het niet. Owen Roelofs kreeg bij de laatste 16 kansen genoeg om van hem te winnen, maar Williams sleepte de zege er alsnog uit. In de finale overklaste hij Patrick Peters volledig: 5-0.

Hij speelde al in de eerste European Tour van het jaar, maar Danny van Trijp gaat zich ook laten zien in het elfde toernooi. De nog jonge Nederlander liet bij vlagen erg sterk spel zien, en versloeg onder andere Thibault Tricole ruim. In de finale kreeg hij het nog lastig tegen Christian Kist. Bij een 4-3 voorsprong had Kist aan 21 pijlen niet genoeg om de wedstrijd uit te gooien, waardoor Van Trijp er daarna in de beslissende leg een einde, in zijn voordeel, aan kon maken.

Kwartfinales
Patrick Peters 5-4 Diogo Portela
Scott Williams 5-2 Philip van Gasse
Christian Kist 5-2 Ronny Huybrechts
Danny van Trijp 5-2 Thibault Tricole

Halve Finales
Scott Williams 5-0 Patrick Peters
Danny van Trijp 5-4 Christian Kist

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *