Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier

Plaisier houdt vorm vast; verslaat Campbell in Oostenrijk

Vrijdagmiddag is de Austrian Darts Open van start gegaan in Graz. In de tweede partij van de middagsessie trof Wesley Plaisier de Canadees Matt Campbell. Plaisier liet opnieuw zijn beste spel zijn en versloeg Campbell met 6-3. Lees hier meer.

Het was Wesley Plaisier die de partij mocht beginnen en deed dat in 16 darts om zijn eigen leg te houden. Matt Campbell antwoordde prima, want hij hield zijn eigen leg ook in 16 darts. In de derde leg kreeg Plaisier 93 niet uit. Campbell kreeg de kans om te breaken, maar miste tops voor een 76-finish. Plaisier kon hierdoor toch nog zijn eigen leg houden. Campbell bracht de stand een leg later op 2-2, na een knappe 70-finish. Plaisier liet vervolgens in zijn eigen leg ook zien te kunnen finishen, met een 80-finish kwam de Nederlander opnieuw op voorsprong.

In de zesde leg viel dan eindelijk de break. Plaisier stond na 12 darts, in de leg van Campbell, op dubbel 16. Uiteindelijk wist hij met een 15-darter te breaken voor een 4-2 voorsprong. De break werd ook meteen verzilverd, via dubbel 4 kwam hij op matchpoint. Campbell begon zijn eigen leg met twee 180’ers en vervolgde dat met triple 20 en triple 19. Dubbel 12 was een eind verwijderd, waardoor er geen 9-darter kwam van de Canadees. Uiteindelijk hield ‘Ginja Ninja’ zijn eigen leg in 12 darts. Verder kwam Campbell niet, want met een 15-darter sloot Plaisier de wedstrijd af voor een knappe 6-3 zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Wesley Plaisier: 96,12 / 50%
Matt Campbell: 91,39 / 30%

Image courtesy of FOTO: Pieter Verbeek
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *