Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier

Plaisier houdt zicht op EK na whitewash op Smith

Wesley Plaisier heeft vrijdagmiddag de eerste ronde van de Gibraltar Darts Trophy overleefd. Er werd met duidelijke cijfers gewonnen van Jeff Smith. Lees hier meer.

Wesley Plaisier begon ijzersterk aan de partij, hij brak Jeff Smith meteen met een 111-finish en verzilverde even later de break met een 14-darter in zijn eigen leg. In de derde leg produceerde de Nederlander opnieuw een 14-darter en dit leverde hem de tweede break op. Een matige leg volgde, waarin Smith zijn triples niet vond en Plaisier de dubbel niet gooide. Uiteindelijk was het toch de Nederlander die met zijn 21ste dart op een 4-0 voorsprong kwam.

in de vijfde leg begon de Canadees goed aan zijn eigen leg, maar een beurt van 58 werd hem fataal. Plaisier gooide een hele knappe 90-finish en kwam daarmee op matchpoint. In de zesde leg maakte Plaisier het meteen af. Smith stond na 15 darts op 32, maar dankzij een 66-finish won Plaisier met 6-0 en houdt hij zicht op het EK later deze maand.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Wesley Plaisier: 92,97 / 40%
Jeff Smith: 91,87 / 0%

Plaisier treft zaterdagmiddag Dave Chisnall in de tweede ronde. Weet de Nederlander deze partij te winnen, dan staat hij voorlopig in deelnemersveld voor het EK. Toch zal dit ook afhangen wat Chris Dobey vanavond doet in de eerste ronde tegen Dylan Duo. Weet de Engelsman deze partij te winnen, dan moet Plaisier minimaal de kwartfinales halen.

Image courtesy of FOTO: Pieter Verbeek
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *