Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier

Plaisier keert terug op Euro Tour, Van Veen maakt debuut

Afgelopen woensdagmiddag stonden er drie Euro Tour kwalificatietoernooien op het programma in Riesa. Brian Raman, Gian van Veen, Stefan Bellmont, Wesley Plaisier en Thomas Junghans wisten te zegevieren. Lees er hier meer over.

International Darts Open

Rond 11:00 uur Nederlandse tijd begon het eerste kwalificatietoernooi van de dag, voor de International Darts Open voor aankomend weekend. Slechts 11 spelers deden een poging voor dat ene ticket, waaronder de Belgische tourkaarthouder Brian Raman. De nieuwe tourkaarthouders en spelers die nog geen kwalificatietoernooi voor de eerste Euro Tour hadden gespeeld, mochten deelnemen.

Raman liet zien dat hij na Riesa was gekomen met één doel, kwalificeren voor zijn allereerste Euro Tour. Hij bereikte de finale waarin hij de enige Engelse deelnemer trof, Pete Burgoyne. Burgoyne kwam 4-3 voor en kreeg 4 matchdarts in de negende leg om zijn deelname aan de Euro Tour veilig te stellen. Alle 4 matchdarts werden gemist, waarna Raman na ook een aantal gemiste matchdarts via dubbel 8 zich kwalificeerde voor zijn allereerste Euro Tour.

Halve finales
Pete Burgoyne 5-2 Baran Oezdemir
Brian Raman 5-1 Davy Proosten

Finale
Brian Raman 5-4 Pete Burgoyne

German Darts Championship

Na afloop van het eerste kwalificatietoernooi werd er begonnen aan het tweede kwalificatietoernooi, de German Darts Championship. Aan dit kwalificatietoernooi mochten alleen spelers zonder tourkaart aan deelnemen. In totaal streden 24 spelers voor twee tickets. Bij de kwartfinales waren er nog 4 Nederlanders actief, allemaal in de bovenste helft van het schema. Danny van Trijp versloeg Owen Roelofs in een beslissende leg, terwijl Gian van Veen met 5-2 won van Sven van Dun. In de finaleronde was de 19-jarige Gian van Veen ijzersterk. Met knappe van finishes van o.a. 111 en 64 won Van Veen de finale met 5-0 en kan hij zich klaar kan maken voor een Euro Tour debuut.

De andere finale ging tussen Stefan Bellmont en Pete Burgoyne. Opnieuw kon Burgoyne het niet voor elkaar krijgen. Bij een 3-2 voorsprong miste de Engelsman twee pijlen om 4-2 voor te komen, waarna Bellmont de laatste drie legs op een rij won voor een 5-3 overwinning en een plek op de German Darts Championship.

Kwartfinales
Danny van Trijp 5-4 Owen Roelofs
Gian van Veen 5-2 Sven van Dun
Stefan Bellmont 5-2 Philip van Gasse
Pete Burgoyne 5-1 Thibault Tricole

Finalerondes
Gian van Veen 5-0 Danny van Trijp
Stefan Bellmont 5-3 Pete Burgoyne

German Darts Grand Prix

De middag werd afgerond met het kwalificatietoernooi, voor spelers zonder tourkaart, voor de German Darts Grand Prix. Ook hier lagen twee tickets in het verschiet. Opnieuw kenden de Nederlanders veel succes. In de finaleronde streden drie Nederlanders en één Zwitser om Euro Tour kwalificatie.

In het bovenste helft van het schema versloeg Wesley Plaisier met 5-4 Davy Proosten voor een plaats in de finale. Owen Roelofs werd de tegenstander, die Kevin Blomme uitschakelde in de kwartfinales. Roelofs begon sterk met een 2-1 voorsprong, maar dankzij finishes van o.a. 64, 74 en 100 gingen de laatste 4 legs naar Plaisier die zo weer terugkeert op de Euro Tour!

In de onderste helft van het schema stonden Thomas Junghans en Jelle Klaasen tegenover elkaar. Junghans wist in de kwartfinales in een beslissende leg te winnen van Thibault Tricole, terwijl Klaasen won met 5-2 van Gian van Veen. Beide heren kenden een sterke start, maar Klaasen kon het goede niveau niet vasthouden. Junghans bleek de sterkere en won met 5-1 van de Nederland.

Kwartfinales
Wesley Plaisier 5-4 Davy Proosten
Owen Roelofs 5-2 Kevin Blomme
Thomas Junghans 5-4 Thibault Tricole
Jelle Klaasen 5-2 Gian van Veen

Finalerondes
Wesley Plaisier 5-2 Owen Roelofs
Thomas Junghans 5-1 Jelle Klaasen

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *