Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier - Interview

Plaisier met veel zelfvertrouwen naar Q-School: ‘Ik geloof er in’

Wesley Plaisier won afgelopen zondagavond de WDF World Masters door Barry Copeland in de finale met 7-2 te verslaan. Na afloop sprak Darts Actueel met de Nederlander.

Plaisier is de derde Nederlandse speler die de World Masters op zijn naam heeft geschreven bij de heren, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen gingen hem voor. Plaisier kon niet geloven wat hij heeft gedaan de afgelopen dagen: “Waanzinnig, ik denk dat dit mijn mooiste titel uit mijn leven is. Toen ik hier heen reed dacht ik ‘Ik ga mijn best doen, maar verwachtte er niks van.’ Hier had ik nooit van durven dromen.”

Mede dankzij deze titel is de Nederlander een geplaatste speler geworden voor het aankomende WDF WK in 2023. Toch hoopt hij niet het WDF WK te gaan spelen, hij gaat vol voor de PDC-tourkaart begin januari. Zo vertelde de 32-jarige het volgende: “Mijn zelfvertrouwen zat al hoog, maar na dit toernooi helemaal. We gaan zien wat er gebeurd, ik ga mijn best doen. Er zijn daar wel 60 à 70 spelers die een tourkaart kunnen halen, met hetzelfde niveau. Als ik mijn ding ga doen daar, dan geloof ik er in.”

Bekijk hieronder het complete interview:

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *