Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier - German Darts Open 2023

Plaisier naar halve finale, Lauby verslaat Kenny

Wesley Plaisier heeft de halve finale van de World Masters bereikt. De Nederlander treft hierin Danny Lauby, terwijl Kai Fan Leung het opneemt tegen Barry Copeland.

Nick Kenny vs Danny Lauby

Een prachtig affiche om de finaledag van de World Masters af te trappen: Nick Kenny tegen Danny Lauby. Beide mannen stonden afgelopen jaar nog op het PDC WK, maar nu namen ze het in Assen tegen elkaar op. Met legs in 14 en 15 pijlen begon Kenny erg sterk, maar daarna zakte de Welshman weg. Met legs in 18 en 16 pijlen kwam Lauby langszij, waarna een 16-darter hem de voorsprong opleverde. De Amerikaan sloot de wedstrijd af met nog twee mooie finishes: 140 werd uitgegooid met Kenny wachtend op 32, waarna 100 uitgegooid werd met de Welshman wachtend op dubbel 1.

Nick Kenny: 86.07
Danny Lauby: 85.14

Davy Proosten vs Wesley Plaisier

Met nog vier Nederlanders in het toernooi zou het zomaar een succesvolle dag voor onze landgenoten kunnen worden. Sowieso één was er verzekerd van de halve finale, omdat Proosten en Plaisier het tegen elkaar opnamen. Beide mannen hielden hun eigen leg in 17 pijlen, waarna Plaisier met legs in 13 en 14 pijlen versnelde. Een 16-darter volgde, waarna Proosten nog wel wat terugdeed. Toch ontglipte Plaisier de zege niet meer: met een 101-finish voor een 12-darter zorgde hij voor een prachtig slot.

Davy Proosten: 84.90
Wesley Plaisier: 96.03

Kai Fan Leung vs Owen Roelofs

Owen Roelofs werd de derde Nederlander die in actie kwam, maar met Kai Fan Leung kreeg hij een pittige uitdaging. De man uit Hongkong haalde op de zaterdag ook de finale van de World Open, al verloor hij die wel. Met een 16-darter begon hij prima aan deze partij, maar Roelofs volgde met een 13-darter. Hierna ging het mis voor de jonge Nederlander: nadat Leung zijn eigen leg hield, miste Roelofs vijf pijlen om op 2-2 te komen. Een 18-darter van Leung later stond het zelfs al 4-1. Een overwinning zat er niet meer in, maar met een 11-darter liet Roelofs nog wel zijn klasse zien. Voor Leung wacht de halve finale.

Owen Roelofs: 90.62
Kai Fan Leung: 83.80

Kay Smeets vs Barry Copeland

De kwartfinales werden afgesloten met een duel tussen Kay Smeets en Barry Copeland. De Noord-Ier haalde dit jaar samen met Neil Duff al de finale van het koppeltoernooi op de Dutch Open en heeft dus goede herinneringen aan Assen. Met een 12-darter was het echter Smeets die uit de startblokken schoot. Twee missers op tops later liet hij Copeland echter in de wedstrijd. De Noord-Ier won ook de volgende twee legs, waardoor hij het initiatief greep. Beide mannen hielden hun eigen leg, waarna Smeets een comeback inzette. Copeland miste één matchdart, waarna de Nederlander er een beslissende leg uitsleepte. Vanaf 156 kreeg Smeets ook de kans op de zege, maar dubbel 18 werd gemist. Copeland strafte het dit keer wel af en won zo de partij.

Kay Smeets: 86.57
Barry Copeland: 84.65

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *