Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier

Plaisier sneuvelt bij laatste hindernis voor EK

Wesley Plaisier is er net niet in geslaagd zich te plaatsten voor het EK. De Nederlander had nog één overwinning nodig, maar verloor van Luke Humphries.

Wesley Plaisier reisde met maar één doel af naar Gibraltar: zich plaatsen voor het EK. Na overwinningen op Jeff Smith en Dave Chisnall had hij nog één overwinning nodig om aan het einde van deze maand af te reizen naar Dortmund. Dit moest gebeuren tegen de nummer één van de plaastingslijst: Luke Humphries. De Engelsman startte scherp met een 14-darter, waarna Plaisier meteen vergat aan te haken. Twee pijlen op tops werden gemist, waardoor Humphries op 2-0 kwam.

De Nederlander vocht zich snel terug en met legs in 14 en 15 pijlen trok hij de stand weer gelijk. Het niveau lag weer hoog en met legs in 13 en 15 pijlen hielen beide mannen hun eigen legs. Wat volgde was een enorme kans voor Plaisier om te breken. Vanaf 80 kreeg hij twee pijlen op dubbel tien, maar beide werden gemist. Humphries profiteerde weer, waarna hij nog maar weer een klap uitdeelde door met een 10-darter een break te pakken. Het EK leek zo dichtbij voor Plaisier, maar uiteindelijk kwam hij drie legs te kort. Humphries maakte het af, maar dit was zeker niet de laatste keer dat we van Plaisier hebben gehoord. In januari zal hij één van de topfavorieten zijn om een tourkaart te pakken.

Luke Humphries: 101.5 / 60%
Wesley Plaisier: 95.42 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Pieter Verbeek
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *