Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier

Plaisier verslaat Chisnall, EK nog niet zeker

Wesley Plaisier is door naar de finaledag van de Gibraltar Darts Trophy. Hij versloeg met indrukwekkend spel Dave Chisnall met 6-3. Echter zal er nog een wedstrijd moeten worden gewonnen om EK-deelname veilig te stellen. Lees hier meer.

De wedstrijd werd gestart door Dave Chisnall. Beide heren begonnen wat nerveus aan de wedstrijd, Chisnall miste 5 pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden. Wesley Plaisier brak meteen door met zijn vijfde pijl op de dubbel dubbel 10 te gooien. Een 74-finish zorgde een later ervoor dat hij de break ook verzilverde en zo op een 2-0 voorsprong kwam. Daarna gingen er 6 legs met de darts mee, waaronder een 12-darter van Chisnall en een 126-finish van de Nederlander.

Bij een stand van 5-3 in het voordeel van Plaisier miste Chisnall vier pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden. Plaisier greep zijn kans en produceerde een 101-finish voor een knappe 6-3 overwinning op de nummer 16 geplaatste Dave Chisnall.

Deelname aan het European Championship is echter nog niet bevestigd. De Nederlander komt op 14.000 pond op de European Tour Order of Merit, wat hem op gelijke hoogte brengt met Ryan Meikle, Chris Dobey en Krzysztof Ratajski. Plaisier komt op plaats 33 terecht, doordat de andere drie spelers op countback (prestaties in laatste 4 Euro Tours) regels beter hebben gepresteerd. Plaisier zal daarom nog één wedstrijd moeten winnen, dit zal tegen Luke Humphries of Kenny Neyens zijn.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Wesley Plaisier: 96,09 / 40%
Dave Chisnall: 100,87 / 20%

Image courtesy of FOTO: Pieter Verbeek
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *