Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Plaisier weer op Euro Tour, debuut voor Geert de Vos in eigen land

Nog 5 plaatsen op het Belgian Darts Championship waren er vanavond te verdelen in Hasselt. Lees hier wie de tickets pakten.

Associate Member Qualifier
Precies 64 spelers streden vanavond in Hasselt om twee plekken op het Belgian Darts Championship. Hieronder bevonden zich maar liefst 39 Nederlanders. Maar liefst 6 van de kwartfinalisten bestond uit onze landgenoten. Chris Landman maakte hiervan het meeste indruk. Toch lukte het ‘The Countryman’ niet om zich te plaatsen voor zijn Euro Tour debuut. Hij speelde zijn slechtste wedstrijd in de finale en daardoor verloor hij van Ryan Harrington. Wesley Plaisier lukte het daarentegen wel. Vorig jaar maakte hij zijn debuut op de Euro Tour, en ook dit jaar staat de teller nu al op één. In de finale was hij met 6-3 te sterk voor de goed spelende Scott Marsh.

Uitslagen
Wesley Plaisier 6-3 Jimmy Hendriks
Scott Marsh 6-4 Danny van Trijp
Chris Landman 6-3 Owen Roelofs
Ryan Harrington 6-3 Ryan de Vreede

Wesley Plaisier 6-3 Scott Marsh
Ryan Harrington 6-3 Chris Landman

Host Nation Qualifier
Door het ontbreken van een PDCNB Qualifier kregen de Belgen bij het eerste Euro Tour toernooi ooit in hun land drie plekken te verdelen. Met maar 22 deelnemers hoefden er dus maar 3 wedstrijden gewonnen te worden. Uiteindelijk kwam er twee debutanten uit de koker, vergezeld door een PDC-veteraan.

Ronny Huybrechts is die veteraan, die begin dit jaar zijn Tour Card kwijtraakte. Hij herpakte zich in eigen land echter, en met een overwinning in de finale op Brian Raman keert hij terug op de Euro Tour. De twee Euro Tour debutanten die hem vergezellen zijn echter ook geen groentjes. Geert de Vos, winnaar van de BDO World Trophy 2015, mag zich eindelijk gaan melden op de PDC Pro Tour. Hij kende geen makkelijke dag, maar plaatste zich na een finale tegen Martin Kersbeeck toch. Jeffrey van Egdom maakt het drietal compleet. Hij speelde als eens het BDO WK, en kwam dit jaar voor het eerst naar Q-School. Een Tour Card halen lukte niet, maar een debuut op de Euro Tour wel na een zege op Patrick Bulen in de finale.

Uitslagen
Jeffrey van Egdom 6-4 Jody Tobback
Patrick Bulen 6-3 Werner Tiest
Brian Raman 6-2 Kevin van Wauwe
Ronny Huybrechts 6-1 Robbie Knops
Geert de Vos 6-4 Kevin Blomme
Martin Kersbeeck 6-2 Lorenzo van Hove

Jeffrey van Egdom 6-5 Patrick Bulen
Ronny Huybrechts 6-4 Brian Raman
Geert de Vos 6-4 Martin Kersbeeck

 

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *